Dobrý den, chtěla bych si pořídit varana stepního, ale nenašla jsem vše co jsem potřebovala, a tak bych se ráda zde zeptala na pár otázek
1. Je lepší chovat samce/ samici (např. z hlediska agresivity, náchylnostem k nemocím, délky věku, celkové náročnosti atd.)?
2. Můžu už na mláděti poznat zda v dospělosti bude hodně agresivní nebo naopak klidný?
3. Máte nějaké ověřené způsoby na chov a "ochočení" varana (čas a místo krmení/ vyndávání z terária - způsob atd.)?
4. V jakém věku je nejvhodnější varana koupit?
Předem děkuji za odpovědi.
xmagorx1

XXX.XXX.140.24
Ja ho mam uplne od miminka cca 5-7 cm ale jen proto ze se k nemu nechovali řadne bylo my ho lito
mam kluka a je zlatej
nebrat pořat do ruky ale pozvolna zvikat ale povaha je povaha ta se jen tak změnit neda ale ja to řešil podle jidla a ted me nekousne ani při krmení
mevim koupit si idealně klidase ale aby to nebyla nemoc.
Nie!!!

XXX.XXX.234.101
misackova
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych si pořídit varana stepního, ale nenašla jsem vše co jsem potřebovala, a tak bych se ráda zde zeptala na pár otázek
1. Je lepší chovat samce/ samici (např. z hlediska agresivity, náchylnostem k nemocím, délky věku, celkové náročnosti atd.)?
2. Můžu už na mláděti poznat zda v dospělosti bude hodně agresivní nebo naopak klidný?
3. Máte nějaké ověřené způsoby na chov a "ochočení" varana (čas a místo krmení/ vyndávání z terária - způsob atd.)?
4. V jakém věku je nejvhodnější varana koupit?
Předem děkuji za odpovědi.
Radsej nic nekupuj, prospejes sebe aj zvieratu!
xmagorx1

XXX.XXX.140.24
Hm ja ho koupil jen skrs to že by chcipl ale to je jedno vy kokoti se nemužete pochopit navzajem a ja mam hodne zviře ktre ma vše.
Xdebilx2

XXX.XXX.226.198
xmagorx1
napsal(a):
Hm ja ho koupil jen skrs to že by chcipl ale to je jedno vy kokoti se nemužete pochopit navzajem a ja mam hodne zviře ktre ma vše.
Ne my kokoti už nepochopíme tvojí češtinu.