Fanoušek

XXX.XXX.124.43
Dříve jsem dlouho měl krajtu královskou. Po letech plánuji opět pořízení hada-jednoho jako "mazlíka". Váhám, zda opět KK nebo tentokrát hroznýše královského. Dočetl jsem se, že jeho čistá forma je do délky cca podobná délce KK. Je jejich chov v něčem zásadně rozdílný? Slyšel jsem názor, že čisté formy HK nejsou na manipulaci ideální, že často koušou. Tak nevím, co myslíte. Díky za názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Jakykoli hroznys bude na 99% vetsi jak regiuska. Urcite lokality mensi jsou treba neco malo nad metr ale vylozene spoleh na to neni. Opravte me nekdo jestli se pletu ale el salvador, veracruz, by snad mely byt nejmensi. Hroznove vseobecne jsou mensi mazlove jak regiusky. Zas ale nebyvaji takove problemy s krmenim. Pokud hrozna pozor at je to fakt lokalita a ne jen mox. Ten zarucene pojede nejmin ke dvoum metrum.
Fanoušek

XXX.XXX.124.43
S tím, že by byl HK o něco větší a hlavně mohutnější než KK, počítám. To vlastně hlavní důvod, proč o změně vůbec uvažuji. Ale ne zase o moc. Nechci 3-4 metrového hada. Ideální by byla nějaká ta menší forma, cca 1,5 metru. Ale mám obavu, zda není třeba na chov náročnější než KK a nevím, co je pravdy na tom, že tyto čisté a menší formy HK jsou agresivnější než ty větší
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Lokality opravdu mensi jsou. Narocnejsi bych ani nerekla. K vykyvum teplot v terarku nachylnejsi jsou. To chce hlidat aby fakt meli tu teplotu co mit maj. Narozdil od regiusek nestavkujou se zranim. Nekteri jsou chovaci jini ne. Je to kus od kusu. Celkove bych rekla ze regiusky jsou klidnejsi jak hrozni. Mam doma par hodnych ale o dost vic tech kousacich u kterych si pri brani na ruce proste musim davat pozor.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fanoušek
napsal(a):
S tím, že by byl HK o něco větší a hlavně mohutnější než KK, počítám. To vlastně hlavní důvod, proč o změně vůbec uvažuji. Ale ne zase o moc. Nechci 3-4 metrového hada. Ideální by byla nějaká ta menší forma, cca 1,5 metru. Ale mám obavu, zda není třeba na chov náročnější než KK a nevím, co je pravdy na tom, že tyto čisté a menší formy HK jsou agresivnější než ty větší
Leithan má pravdu, v tomhle ohledu Vás hroznýš zklame. Jednak tak jako u lidí i u lokalit se najdou větší či menší jedinci v určitém rozpětí, můžu taky potvrdit, že malí hroznýši (rozuměj lokalitní ostrovní atd..) bývají prudší v chování a mohou mít i jiné chovatelské neduhy (častější odmítání potravy v určitém období než mixáci, pokud jsou z importů, tak i blbě tráví určitou kořist, zvrací atp.). Vzhledem k tomu, že (dle mého názoru) až na Hogy lze u některých údajných lokalitních zvířat těžko něco zaručit, můžete zkusit je a praxe ukáže, jestli jste měl štěstí na zvíře klidnější nebo opak. Tohle Vám zkrátka nikdo nezaručí, constrictor skutečně není regiuska jak bylo výše psáno (a to i mezi regiuskami se najdou občas vysíři). Co se týká velikosti - i Hog dokáže udělat víc jak to, co se obecně popisuje, chce to hada krmit přirozeně, tzn. nepřecpávat ho. Tím se pochopitelně nemyslí nějaké krmení dospělého hada jednou za měsíc myší, nebo krmení atypicky malou potravou, která pak hada buď vůbec nezajímá, nebo má větší šanci ho zranit, jelikož jí nemá jak dobře uchopit. Přirozeně mám na mysli krmení odpovídající velikostí a počtem s ohledem na jeho velikost a situaci (jinak se krmí mládě, jinak adultní samec, jinak březí samice).