Dobrý den, mám roční samičku agamy vousaté. Včera jsem jí nahmatala v břiše něco, co by mohli být vejce. Se samcem do styku nepřišla, takže počítám s tím, že vejce budou planá. Na internetu jsem se dočetla mnoho o tom jak se starat o oplodněná vejce, ale o neoplodněná ne. Nevím jak mám poznat, kdy by měla asi začít snášet a bojím se, že by mi mohla snůšku zadržet a já bych si toho nevšimla. Děkuji za každou radu.
Zojka
napsal(a):
Dobrý den, mám roční samičku agamy vousaté. Včera jsem jí nahmatala v břiše něco, co by mohli být vejce. Se samcem do styku nepřišla, takže počítám s tím, že vejce budou planá. Na internetu jsem se dočetla mnoho o tom jak se starat o oplodněná vejce, ale o neoplodněná ne. Nevím jak mám poznat, kdy by měla asi začít snášet a bojím se, že by mi mohla snůšku zadržet a já bych si toho nevšimla. Děkuji za každou radu.
S těma vejcema ti neporadím protože mám to stejné. Když bude chtít klást tak přestane žrát a začne hrabat v rohu terária. O neoplodnená vejce se moc nemusíš starat. Ale po 2tidnech bych je přesvítila lampou a když tam sou žilky tak je tam plod a když ne tak tam není plod.
Agama vousata
napsal(a):
S těma vejcema ti neporadím protože mám to stejné. Když bude chtít klást tak přestane žrát a začne hrabat v rohu terária. O neoplodnená vejce se moc nemusíš starat. Ale po 2tidnech bych je přesvítila lampou a když tam sou žilky tak je tam plod a když ne tak tam není plod.
Když nepřišla do styku se samcem, jak píše slečna výše, tak můžete svítit jak chcete a nic tam stejně nebude...jsou totiž NEoplodněná.
AGAMKY :)

XXX.XXX.82.46
terih
napsal(a):
Když nepřišla do styku se samcem, jak píše slečna výše, tak můžete svítit jak chcete a nic tam stejně nebude...jsou totiž NEoplodněná.
Mohla přijít do styku se samcem a tys to nemohla videt me se to stalo take v pondeli rano snesla snužku a ja si myslela ze je neoplodnena ale na 3mesíce se mi vilíhly agamky.
AGAMKY :)

XXX.XXX.82.46
Jo sice ale mohlo to být v noci
radiata
napsal(a):
Ste uplnel...Ma tam 1.1? Ked ma, tak je odparena, ked nema, moze znasat neoplodnene vajcia. Je to nejaky nejasny, ne-logicky problem? To necitate knihy, net,...? Ze taketo nezmysly tu riesite...
To už nemá cenu se tím zabývat. Člověku s IQ tykve, který ani neumí pořádně číst to nevysvětlíte...
terih
napsal(a):
To už nemá cenu se tím zabývat. Člověku s IQ tykve, který ani neumí pořádně číst to nevysvětlíte...
Veru, uplna pravda. No vzdy ma vedia tyto experti prekvapit, zarazit..Ma na fotke 1.1 a sa divi za z vajec sa jej liahli mladata! Lebo "neprisla do styku". A ide dalej radit, dokonca ucinila "percentualny odhad". Ked zadavatelka ma 1ks/ neoplodnene vajcia.
Ked 2ks, alebo aj 1.1 odparena samica samcom "so stykom", alebo opat neoplodnene vajcia napr pri 0.2. Neoplodnene vajcia moze znasat aj samica chovana v pare, bez "styku".
Pre uplne blbych, samce neznasaju ak by padla aj uvaha ci to nemohol byt samec ( tu uz ma nic neprekvapi ).
No genialita niektorych tekvic tu je az zarazajuca.