Agama vousatá - první snůška

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2016 11:26
Zojka

XXX.XXX.231.60

Dobrý den, mám roční samičku agamy vousaté. Včera jsem jí nahmatala v břiše něco, co by mohli být vejce. Se samcem do styku nepřišla, takže počítám s tím, že vejce budou planá. Na internetu jsem se dočetla mnoho o tom jak se starat o oplodněná vejce, ale o neoplodněná ne. Nevím jak mám poznat, kdy by měla asi začít snášet a bojím se, že by mi mohla snůšku zadržet a já bych si toho nevšimla. Děkuji za každou radu.

21.8.2016 22:16
Agama vousata

XXX.XXX.144.197

Zojka napsal(a):
Dobrý den, mám roční samičku agamy vousaté. Včera jsem jí nahmatala v břiše něco, co by mohli být vejce. Se samcem do styku nepřišla, takže počítám s tím, že vejce budou planá. Na internetu jsem se dočetla mnoho o tom jak se starat o oplodněná vejce, ale o neoplodněná ne. Nevím jak mám poznat, kdy by měla asi začít snášet a bojím se, že by mi mohla snůšku zadržet a já bych si toho nevšimla. Děkuji za každou radu.

S těma vejcema ti neporadím protože mám to stejné. Když bude chtít klást tak přestane žrát a začne hrabat v rohu terária. O neoplodnená vejce se moc nemusíš starat. Ale po 2tidnech bych je přesvítila lampou a když tam sou žilky tak je tam plod a když ne tak tam není plod.

22.8.2016 13:07
terih

XXX.XXX.181.111

Agama vousata napsal(a):
S těma vejcema ti neporadím protože mám to stejné. Když bude chtít klást tak přestane žrát a začne hrabat v rohu terária. O neoplodnená vejce se moc nemusíš starat. Ale po 2tidnech bych je přesvítila lampou a když tam sou žilky tak je tam plod a když ne tak tam není plod.

Když nepřišla do styku se samcem, jak píše slečna výše, tak můžete svítit jak chcete a nic tam stejně nebude...jsou totiž NEoplodněná.

AGAMKY :)

22.8.2016 21:32

XXX.XXX.82.46

terih napsal(a):
Když nepřišla do styku se samcem, jak píše slečna výše, tak můžete svítit jak chcete a nic tam stejně nebude...jsou totiž NEoplodněná.

Mohla přijít do styku se samcem a tys to nemohla videt me se to stalo take v pondeli rano snesla snužku a ja si myslela ze je neoplodnena ale na 3mesíce se mi vilíhly agamky.

22.8.2016 21:52
terih

XXX.XXX.15.9

Ale já Vám neberu, že se Vám to nemohlo stát... Ale zadavatelka jasně píše, že do styku nepřišla.

23.8.2016 20:20

XXX.XXX.82.46

Jo sice ale mohlo to být v noci

24.8.2016 12:21
cofo-holka!

XXX.XXX.82.46

Mohlo ale jeto 51 na 49 procent

24.8.2016 20:22
radiata

XXX.XXX.234.216

AGAMKY :) napsal(a):
Mohla přijít do styku se samcem a tys to nemohla videt me se to stalo take v pondeli rano snesla snužku a ja si myslela ze je neoplodnena ale na 3mesíce se mi vilíhly agamky.

Ved mas tam 2ks, tak je jasne ze bola odparena!

24.8.2016 20:25
radiata

XXX.XXX.234.216

cofo-holka! napsal(a):
Mohlo ale jeto 51 na 49 procent

Ste uplnel...Ma tam 1.1? Ked ma, tak je odparena, ked nema, moze znasat neoplodnene vajcia. Je to nejaky nejasny, ne-logicky problem? To necitate knihy, net,...? Ze taketo nezmysly tu riesite...

24.8.2016 23:54
terih

XXX.XXX.11.20

radiata napsal(a):
Ste uplnel...Ma tam 1.1? Ked ma, tak je odparena, ked nema, moze znasat neoplodnene vajcia. Je to nejaky nejasny, ne-logicky problem? To necitate knihy, net,...? Ze taketo nezmysly tu riesite...

To už nemá cenu se tím zabývat. Člověku s IQ tykve, který ani neumí pořádně číst to nevysvětlíte...

25.8.2016 01:09
radiata

XXX.XXX.234.216

terih napsal(a):
To už nemá cenu se tím zabývat. Člověku s IQ tykve, který ani neumí pořádně číst to nevysvětlíte...

Veru, uplna pravda. No vzdy ma vedia tyto experti prekvapit, zarazit..Ma na fotke 1.1 a sa divi za z vajec sa jej liahli mladata! Lebo "neprisla do styku". A ide dalej radit, dokonca ucinila "percentualny odhad". Ked zadavatelka ma 1ks/ neoplodnene vajcia.
Ked 2ks, alebo aj 1.1 odparena samica samcom "so stykom", alebo opat neoplodnene vajcia napr pri 0.2. Neoplodnene vajcia moze znasat aj samica chovana v pare, bez "styku".
Pre uplne blbych, samce neznasaju ak by padla aj uvaha ci to nemohol byt samec ( tu uz ma nic neprekvapi ).
No genialita niektorych tekvic tu je az zarazajuca.

25.8.2016 05:07
terih

XXX.XXX.11.20

Přidejte reakci

Přidat smajlík