Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2016 23:29
KAHAN

XXX.XXX.56.98

Nerad zakládám nové téma.
Připravuji terárium pro tuto želvu. Dost jsem toho pročetl a mám smíšené pocity. V některých článcích se dost rozcházeli názory.
Hloubka vody - 2x délka (dobrý plavec) nebo tak aby se natáhla a nadechla?
Velikost souše - "želva ráda cestuje na souši doporučuji 1/3 terárka i víc" druhý názor - kámen a lampička
Teploty - dočetl jsem se dost hodnot tak se raději zeptám - Voda 24-26? teplota pod lampou 35?
Krmení - Locus4 něco psal, asi se tím budu řídit. Jinde jsem se dočetl že je želvička převážně na rostlinou stravu.
Na dno jsem koupil říční písek 4-7mm, četl jsem že o drcený by se mohla poranit.
Mám koupenou i UVB žárovku ale asi moc silnou, dám ji výš.
Prosím nekamenujte mě, začínám a snažím se aby se želva u mě měla co nejlíp až si jí domu cca do měsíce přinesu. Akvárko mám 80x40x45.
Děkuji za odpovědi.

Terar

23.8.2016 01:41
Terar

XXX.XXX.234.172

Locus4?

23.8.2016 07:49
KAHAN

XXX.XXX.56.98

Terar napsal(a):
Locus4?

Jsem se trochu upsal LUPUS. Omlouvám se.

Terar

23.8.2016 16:01
Terar

XXX.XXX.88.213

KAHAN napsal(a):
Jsem se trochu upsal LUPUS. Omlouvám se.

Jasne, len ma to pobavilo.

23.8.2016 20:28
petrterarista

XXX.XXX.49.11

Naše Ocadie máme ve velkém akvateráriu kde je 50 cm vody, ale jedná se už o dospělé kusy. Mláďata odchováváme v mělčích nádržích, ale plavou relativně dobře hned od mala. Potravu přes léto tvoří hlavně smetánka, jitrocel a další trhané krmení, v zimě potom čínské zelí. Ale ochotně přijímají i ryby, rybí maso myšata a další živočišnou potravu jako ostatní vodní želvy. Teplota vody je zhruba 24 - 28 °C v létě možný chov venku. Na souš vylézají se vyhřívat, takže UV zdroj a bodový zdroj tepla a taky tam tráví noc. To je tak asi všechno. V těhle podmínkách se nám i vcelku pravidelně množí smajlík
Petr.

Přidejte reakci

Přidat smajlík