Žába v jezírku v zimě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2016 16:46
strnecka

XXX.XXX.0.146

Dobrý den, o žábách zhola nic nevím, tak mi prosím promiňte laický dotaz. Máme na zahradě u Prahy (to kvůli představě teplot) ne velké plastové lezírko z OBI, zapuštěné v zemi, obsah může mít tak půl kubíku vody. Usadila se nám v něm žába, dorostla tam z malé žabky, teď je už podle mně dospělá, podle vzhledu soudím na nějakého skokana, leze v trávě i se potápí. Jsme rádi, že ji tam máme, jenom nevíme, co se s ní stane v zimě. Manžel říka ji odchytit do nějakého teraria, aby přes zimu nezmrzla, kdyby jezírko zamrzlo, ale já nemám ponětí, čím bych ji krmila, jak bych měla terarium zařídit a zda je to vůbec možné a hlavně nutné. Mužete mi poradit? Rádi bychom, aby přežila.

Abecedus

30.8.2016 19:00
Abecedus

XXX.XXX.119.246

Žáby, které se neodchytí do terária, v zimě umrznou. Na jaře hodní teraristé žáby opět vypustí, abychom se z nich mohli radovat a zachovala se tak křehká rovnováha přírody...

A teď vážně. Žábu nechte být. Na zimu si najde nějaké místo, kde bude hibernovat - a na jaře se opět probudí k životu. Říká se tomu zimování :).

30.8.2016 20:45
strnecka

XXX.XXX.4.99

Děkuji za odpověď. Mě by nenapadlo se o ni starat, pokud by to jezírko bylo větší, ale to je spíš taková menší plastová vana, hloubky tak po kolena, máme ho přímo na to, aby se v něm mohl v létě cachtat pes, tomu saha po břicho, máme choďáka, což je menší ovčák, takže žádné rostliny uvnitř, nic. Jenom řasy. Čili ve větších mrazech to opravdu zamrzne, nevím, jak hluboko, ale zamrzne.

Ale napsal jste to hezky, docela jsem se pobavila.

Uděláme to tak, jak říkáte a budeme doufat, že se na jaře zase objeví. Ještě mě napadlo, zda tam nehodit kus polystyrenu nebo PET lahev, kolegyně mi tvrdila, že pak voda nezamrzne - třeba v sudu a tak. Nevím, zní mi to jako blbost.

30.8.2016 20:50
machlena

XXX.XXX.96.13

Nebude zimovat ve vodě, někde se zahrabe.

30.8.2016 23:27
terih

XXX.XXX.181.111

Nebude zimovat ve vodě.
A petka atd. se dává do toho např. sudu aby ten rozpínající se led mačkal petku místo roztržení sudu. Voda tak jako tak zamrzne.

31.8.2016 13:19
strnecka

XXX.XXX.0.146

Dekuji za objasneni PETky, jenom jeste dotaz - ta petka ma byt s vickem nebo bez? Ted uz to nema souvislost s jezirkem a zabou, ale spis s nasim sudem na destovou vodu. A m8 se jich tam nahazet treba vic?

31.8.2016 13:27
terih

XXX.XXX.181.111

Není zač. smajlík Bez víčka a může jich být víc.

31.8.2016 23:21
lupus4

XXX.XXX.57.9

Tak "jezírko" koncem října či v 1/2 (dle teplot) vylejte a žabák se postará sám
choďák se tam už pak taky nemusí brouzdat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík