Dobrý den, přečetl jsem si bohatou diskuzi o zdravotních potížích jedné agamy kočičinské na tomto fóru a sám budu za jakoukoli radu velmi vděčný, protože právě stavím pro tento druh agamy terárium. To jsem v základu koupil již použité, rozměr 130 cm. délka,40 cm. hloubka a 60 cm výška, dno je rozděleno na bazének s výpustným kohoutem o rozměru 40 x 40 cm a zbývá tedy plocha 90 x 40 cm. Původně jsem chtěl menší bazének zachovat, ale teď si nejsem jistý, jestli by nebylo vhodnější použít jako bazén tu větší část a tu menší udělat jako souš. Vše bude pro agamku, kterou koupím až budu hotov, zatím nespěchám. Pozadí jsem vyrobil 3D, povrch tvoří duvilaxem přilepený písek. Prosím o laskavou radu, jestli pro mládě agamy kočičinské je vhodnější vodní plocha 40 x 40 nebo 90 x 40 a zda je nutno přilepený písek z pozadí ještě lakovat či ne, jaký materiál ideálně použít pro "souš" ? Děkuji předem za radu, ať to nepo... hned na začátku. L.
Zdravím,
tuhle agamu sice nechovám, ale hodně krát jsem viděl že v zoo maji vodu, a 10% souše, agamy byli ve vodě, a jedna byla na větvi.
pokud by jste na pozadí náke podesty, silnější větve, tak by sem se nebál použit vetsi plochu vodni hladiny.
doporučuji větší plochu vodní hladiny.
at se dari
Terar

XXX.XXX.234.212
Tak keď nevieš, nechovas mlčať a nerad!
Dobrý den, díky za info, pokud by mi kdokoli poradil s úskalími výroby terária pro agamu kočičinskou, budu velmi rád, stejně tak jako za odkaz na konkrétní stránky. Dnes mě čeká lakování pozadí a pak řezání větví. Mám připravené větve z okrasné vrby, vybral jsem je proto, že jsou zajímavě pokroucené, jen nevím, jestli je nutno je pouze umýt nebo přelít vřelou vodou. A zatím na závěr dotaz: pokud není žrádlo živé, je potřeba je pokládat do misky vždy na konkrétní místo nebo je to jedno? Je potřeba mít i samostatnou misku na vodu k pití, když do bazénku se ještěři chodí vyprazdňovat? Díky za odpověď.
Dobrý večer,
díky za odpověď, pozadí jsem přetřel a poté jsem zjistil, že i dle rady výše, terárko je hotovo a dnes jsme do něj zakoupili na faunatrzích agamu kočičinskou. Zatím jen koukala z jedné pozice, do které jsem ji dal (na větev), pak spadla do vody a stáhla se do stinného kouta, ožila až když jsem vypnul osvětlení, tedy jen asi dvakrát změnila polohu. Nabízel jsem cvrčky v pinzetě i volně, ale nemá o ně zájem, předpokládám a doufám, že je to jen přestěhováním. Jak dlouho by, prosím, ta netečnost asi měla trvat? Čím lze krmit kromě živočišné potravy? Přečetl jsem si, že je to dost individuální, ale budu opět vděčný za jakoukoli radu. L.