JohnyCV

XXX.XXX.126.237
Dobrý den, zařizuji terárko pro užovku červenou 110x35x43 a bude z lamino desek. Potřeboval bych proradit, jaké máte zkušenosti s led osvětlením, popřípadě i výhřevem pomocí led žárovek. Nemám s terárii žádné zkušenosti, tak v tomto směru plavu. Mám představu o dvou variantách, jedna, že bych svítil led páskem a přitápěl kamenem nebo deskou...(zde bych potřeboval poradit, jestli kámen nebo desku a kam jí umístit), druhá varianta, led pásek pro osvětlení a led reflektor v květináči pro ohřev...(zde bych potřeboval poradit, zda led reflektor je dostačující a jakou watáž cca použít. Ty dnešní výkonné led celkem topí, tak proto mne napadla tato varianta). Jedná se mi o to, aby byl provoz co nejkonomičtější, ale zároveň vyhovující pro hada. Samozřejmě upřednostňuji pohodlí hada...Děkuji.
mloky

XXX.XXX.212.121
Já pro užovku používám na vyhřívání normální 35W žárovku v keramickém krytu, pak mám led pásek, aby to bylo pěkně osvícené. Kámen určitě nepořizuj. Podložka je fajn, tu mám u krajty (dává se na kraj) a pak taky jen led pásek na osvícení ( ty led pásky co mám vůbec nehřejou).
U užovky stačí žárovka, která to terárko ohřeje...