Jimmycek

XXX.XXX.24.1
Dobrý den, už jsem prošel desítky for, stránek, blogů, četl problémy jiných lidí atd... Stále mě však trápí představa jestli všechno dělám správně a nerad bych aby mi chamík umřel. Prosil bych tedy o zhodnocení terária, vitámínů a krmiva. Trochu mě trápí že uv žárovka EXO TERRA uvb 100 svítí přes sklo, napadlo mě dát přes strop pletivo místo skla a vystřihnout tam otvor pro žárovku ale mám strach aby cham nepřelezl pro pletivu k žárovce, co myslíte ?
uv žárovka EXO TERRA uvb 100 svítí přes sklo
mno, asi jste toho moc nevstřebal, páč sklo UVB nepropouští, takže takhle to máte úplně na h... nic
pořádně si prostuduj web
http://sanchez.wz.cz/calyptratus.htm.
Litoria

XXX.XXX.234.133
Jimmycek
napsal(a):
Dobrý den, už jsem prošel desítky for, stránek, blogů, četl problémy jiných lidí atd... Stále mě však trápí představa jestli všechno dělám správně a nerad bych aby mi chamík umřel. Prosil bych tedy o zhodnocení terária, vitámínů a krmiva. Trochu mě trápí že uv žárovka EXO TERRA uvb 100 svítí přes sklo, napadlo mě dát přes strop pletivo místo skla a vystřihnout tam otvor pro žárovku ale mám strach aby cham nepřelezl pro pletivu k žárovce, co myslíte ?
Na prd ju tam máš!
sphynxboa

XXX.XXX.7.2
Ahoj,
1. věc pokud chceš poradit chce to víc jak nekvalitní tmavé fotky.
jediné co z tera vidím je polep cihel a to, že je tmavé.
2. věc ano EXO TERRA uvb 100 svítí přes sklo jako mnoho jiných žárovek, ale krom světla nedodá níc. UVB sklem neprojde. čili dovnitř.
3. věc nezdá se mě že by docházelo v tera k velké cirkulaci vzduchu. Kolega co je na ještěry machr má u chamíku jednu část celou ze síťoviny.
teplo - ?
UVB - víme áž že zle
Světlo - nepřijde mě
Vzduch - vypadá nedostatečný.
Afričan

XXX.XXX.112.242
1) Chameleon jemenský vyžaduje suché klima, hodně světla a výhřevný bod u zdroje UVB + HODNÉ větví a ideálně i umělé kytky, aby si mohl připadat schovaný. Spokojený chameleon není zbytečně rušen chovatelem, sedí na větvi a myslí si, že ho nikdo nevidí... Jakékoliv venčení a manipulace nad rámec nutných prohlídek mu velmi ubližuje. Jsou to cholerici, nerváci a stresáci.
2) V ideálním případě větrání proužek dole a alespoň půl stropu.
3) UVB rozhodně DOVNITŘ - stejně jako tepelný zdroj (ten ideálně zakrýt mřížkou kvůli možnému popálení)
4) Terárko zapněte a ve stavu, kdy byste do něho toho chamíka chtěl dát, udělejte novou fotku.
Afričan

XXX.XXX.112.242
Tak, jak to teď máte, je naprosto špatně... jezdíte na burzy? Nechte si udělat nové terárium.
Jimmycek

XXX.XXX.24.1
1. Odpusťte si prosím zbytečně sprosté výrazy, ptám se abych problémům předešel.
2. Kupovat nové terárko je podle mě zbytečně přehnáné
Přikládám lepší fotky, klidně mě zkritizujte ale prosím zachovejte aspoň trochu slušnosti. Terárko jsem dostal darem tak se ptám co musím dotáhnout než tam někoho nastěhuji.
Dále jsem našel na UV žárovce nějáké černé flíčky, přikládám foto.
Jimmycek

XXX.XXX.24.1
Žárovka je to tato
http://petdiscont.cz/produkt/2184-zarovka-exo-terra-reptile-uvb100-25w?utm_source=googleNakupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=googleNakupy&gclid=CKy3g4e_utACFQ26GwodslkCoA
Psal jsem to v prvním příspěvku, dokonce jsi mě citoval. Nevím co ty černé fleky znamenají, mám koupit novou žárovku ? Odkaz jsem nastudoval.
Na bocích terária jsou dva kulaté s průměrem 7cm.
Jimmycek

XXX.XXX.24.1
Jasný, a o tu uvb se může chameleon spálit nebo ne ? Z čeho by byla dobrá ta střecha ? Pletivo mi příjde moc měkké, mohla by být deska s dírama na stropě ? To by mělo větrat ne ?
mloky

XXX.XXX.212.121
Však to sklo nahoře dej pryč. Udělej ze dřeva kontrukci, na kterou přiděláš to pletivo nebo siťku. Ta UVB nebude teda stát přímo na tom pletivu ale na dřevu... Trochu kreativity do toho...