Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2017 23:17
Bára26

XXX.XXX.159.194

Ahoj, rozhodla jsem se pořídit si korálovku sedlatou, jelikož nemám s teraristikou zkušenosti. Co nejvíce se snažím informovat na webu, ale nikde nemůžu najít, jak správně vyndavat hada z terária např. při čištění. Mohl by někdo poradit? Díky.

Afričan

7.2.2017 08:13
Afričan

XXX.XXX.112.242

Báro, odkud jsi? Ideální je zajet na nějakou burzu exotických zvířat a kontaktovat někoho, kdo korálovky množí a nabízí mláďata. Promluv si s tím člověkem - že bys ráda mládě koupila od něho - a ráda bys viděla rodiče. Chovatel ti poradí, vysvětlí a názorně ukáže i manipulaci. Nic na tom není - korálovky nejsou jedovaté a případná chyba při manipulaci může skončit nanejvýše pár kapkami krve.

7.2.2017 09:13
Bára26

XXX.XXX.159.194

Děkuju. Je pravda, že kde sehnat rozkrmená mláďata mi bylo také lehce záhadou. Jediná jsem našla na internetové inzerci, nebo přes zverimex na objednávku, ale ani u jednoho nevidím hada dopředu, ani prostředí, ve kterém je, takže moc nedůvěřuju. Bydlím v Jindřichově Hradci, nějaké ty burzy bych našla na internetu? Stejně nevím jak poznat chovatele od "chovatele" a jestli je had v pořádku. Při té manipulaci bych se bála spíš o hada, než o mně, i když kousanec od hada asi nic moc.

Afričan

8.2.2017 08:24
Afričan

XXX.XXX.112.242

Kousance od korálovky se člověk spíš jen lekne - nijak ti to neublíží...

Co se manipulace týká, na youtube najdeš spoustu videí.. stačí zadat "handling" a názvy různých hadů "boa, python, rat snake, corn snake" a tak... Pro naprostý začátek a představu stačí :) Zbytek ti ukáže chovatel, od kterého si prcka koupíš.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2017 20:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bára26 napsal(a):
Děkuju. Je pravda, že kde sehnat rozkrmená mláďata mi bylo také lehce záhadou. Jediná jsem našla na internetové inzerci, nebo přes zverimex na objednávku, ale ani u jednoho nevidím hada dopředu, ani prostředí, ve kterém je, takže moc nedůvěřuju. Bydlím v Jindřichově Hradci, nějaké ty burzy bych našla na internetu? Stejně nevím jak poznat chovatele od "chovatele" a jestli je had v pořádku. Při té manipulaci bych se bála spíš o hada, než o mně, i když kousanec od hada asi nic moc.

Každou poslední sobotu v měsíci je burza v Jihlavě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík