Afričan

XXX.XXX.112.242
Báro, odkud jsi? Ideální je zajet na nějakou burzu exotických zvířat a kontaktovat někoho, kdo korálovky množí a nabízí mláďata. Promluv si s tím člověkem - že bys ráda mládě koupila od něho - a ráda bys viděla rodiče. Chovatel ti poradí, vysvětlí a názorně ukáže i manipulaci. Nic na tom není - korálovky nejsou jedovaté a případná chyba při manipulaci může skončit nanejvýše pár kapkami krve.
Děkuju. Je pravda, že kde sehnat rozkrmená mláďata mi bylo také lehce záhadou. Jediná jsem našla na internetové inzerci, nebo přes zverimex na objednávku, ale ani u jednoho nevidím hada dopředu, ani prostředí, ve kterém je, takže moc nedůvěřuju. Bydlím v Jindřichově Hradci, nějaké ty burzy bych našla na internetu? Stejně nevím jak poznat chovatele od "chovatele" a jestli je had v pořádku. Při té manipulaci bych se bála spíš o hada, než o mně, i když kousanec od hada asi nic moc.
Afričan

XXX.XXX.112.242
Kousance od korálovky se člověk spíš jen lekne - nijak ti to neublíží...
Co se manipulace týká, na youtube najdeš spoustu videí.. stačí zadat "handling" a názvy různých hadů "boa, python, rat snake, corn snake" a tak... Pro naprostý začátek a představu stačí :) Zbytek ti ukáže chovatel, od kterého si prcka koupíš.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bára26
napsal(a):
Děkuju. Je pravda, že kde sehnat rozkrmená mláďata mi bylo také lehce záhadou. Jediná jsem našla na internetové inzerci, nebo přes zverimex na objednávku, ale ani u jednoho nevidím hada dopředu, ani prostředí, ve kterém je, takže moc nedůvěřuju. Bydlím v Jindřichově Hradci, nějaké ty burzy bych našla na internetu? Stejně nevím jak poznat chovatele od "chovatele" a jestli je had v pořádku. Při té manipulaci bych se bála spíš o hada, než o mně, i když kousanec od hada asi nic moc.
Každou poslední sobotu v měsíci je burza v Jihlavě.