chameleontomik

XXX.XXX.7.1
Nevím na jaké trhy chodíte, ale na Ostravě EET se konalo.
Nerozumím proč by si někdo nedovolil prodat zvíře na burze a nebo doma, na to se EET zatím nevztahuje.
To se mi moc nezda. V ostrave jsem byla, nakoupila 8 sklipkanu,3 hroznyse, mysi, haky, pinzety, topne podlozky, felzumu, raselinu, stepky aj. Nakoupila jsem cca u 11 prodejcu, i v akvaristice dekorace a nedostala jsem ani jeden listek.
Ohledne strachu prodat doma - na to se prave ptam, jelikoz mam oblibene prodejce na pythony, heterometrusy a constrictory a zatim pozastavili prodej, coz se mi moc nezamlouva.
chameleontomik

XXX.XXX.7.1
Chce to něco si o tom zjistit...na zvířata to není.
Na háky, pinzety, topné podložky, rašelinu by účtenka být měla. Nejde li o vlastní výrobu.
Z toho vychází, že vlastní výroba se do eet ještě nepočítá, přeprodej ano.
chameleontomik

XXX.XXX.7.1
Tohle je ovšem stránka o zvířatech ne problematice EET že?
člověk co nakoupí tolik zvířat, musí mít hodně vědomostí a nemá je natolik rozsáhlé, aby jukl o čem pojem EET je...
Robo.k

XXX.XXX.153.0
Dobrej.
No mne to take zajima jelikoz jsem se na webu o EET a kauze prodeje zvirat na trzich nic nedocetl tak mi prijde dotaz dobrej. A myslim si, ze to zde patri taky. Tak tedy prosim, kdyz jste to nekde nasel KONKRETNE muzete to prosim vysvetlit nebo dat odkaz kdyz jste se na to jiz jukl? Take jsem mluvit s prodejcem (cvrcku ktery na trhy chodi) v lednu a rikal ze od brezna musi vlastnit pokladnu a brat ji na trhy ale ze nevi jak to bude jelikoz naklady na chov a veskera prace okolo je k cene pokladny (rekl 5000) velice nevyhodna a na trhy diky tomuto prestane jezdit.
chameleontomik
stb bures

XXX.XXX.210.126
Myslim, ze kdo nechape co to EET je a na koho se v prvnich dvou vlnach vztahovalo, nepochopi, ze nas cekaji jeste dve vlny, ktere pak touto zlodejnou postihnou naprosto vsechny. Taky se muze stat, ze pak uz na burzach nebude prodavat vubec nikdo. Pitomci co volili Babise a zpusobili tedy maly podnikatelum zanik, by se meli chytit za hlavu a priste volit nekoho, kdo tuto saskarnu zrusi. Mrknete se, co to napr. udelalo s farmarskymi trhy.. tak to nas ceka na burzach.
Tak černě bych to neviděl. Jak zde někteří zmínili a zcela dobře tak probíhají určité "vlny"v EET. To znamená, že nyní se vztahuje eet na maloobchod / velkoobchod. To ve zkratce znamená, když něco překupuji tak musím mít eet. Pokud jsem to odchoval, vyrobil tak zatím ne! (myslím, že od března 2018 již ano). Proto chovatel co nakoupil cvrčky a prodá je dále, vám lístek vydá vedle na stole chovatel cvrčky odchoval a lístek zatím nevydá. Proto někdo zatím pokladnu má jiný ne. Cena 5OOO je zbytečná, pro drobné chovatele kteří mají ŽL a prodávají jen občas úplně stačí aplikace (zdarma)a malá tiskárna. Na všech výstavištích je dostupná WI.FI paušál není potřeba. No a teď to nejdůležitější cituji z dopisu ministerstva financí.
...děkujeme Vám za Váš dotaz k evidenci tržeb.
Pokud se nejedná o podnikatelskou činnost, nevzniká povinnost evidovat tržby.
Prodejce, který příležitostně prodává své přebytky, své tržby evidovat nemusí...
Co se týče pokladen, nabídka je opravdu variabilní, na trhu by měly být k dispozici
i pokladny s např. anglickým rozhraním. Důležité je nebát se oslovit s jasně specifikovanou
poptávkou větší množství dodavatelů. Zároveň doplňujeme, že pro účely naplnění povinností
dle zákona o evidenci tržeb je možné využít také alternativní zařízení, např. chytrý mobilní
telefon, tablet, PC (notebook) vybavený vhodnou aplikací, programem pro evidenci tržeb
a tiskárnu.
S pozdravem
Ing. Mgr. Stanislav Kouba
ředitel odboru Daně z příjmů.
Proto jak zde zaznělo, že se někdo bojí prodat na inzerát nebo na burze (a jedná se o drobný / občasný prodej na burze bez ŽL je tedy zbytečné.
Https://www.kasafik.cz/web/cs/ (koukněte na základ je Free).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aquatera: A jak jsou prosím vymezeny hranice onoho "drobného občasného prodeje"? Vztahuje se to nějak na to, jak příjmy do 30tis kč za rok se nemusí uvádět do daňového přiznání?
Olivíe111

XXX.XXX.145.177
Já se chystám si ji už pořídit, jen teda se v tom vůbec nevyznám, nevím co má taková kasa splňovat a tak... mohl by mě někdo v tom zaškolit prosím? jsem fakt asi mimo, ale takové technice prostě nerozumím..
Olivíe111

XXX.XXX.145.177
Tak není to teda potřeba ještě řešit nebo co? :O já se v tom fakt nevyznám... ono jednou se řekne takhle a podruhé už je to zase jinak :).