Aky vykurovaci kamen pre gekoncika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2017 17:41
Toth

XXX.XXX.40.51

Dobry den zariadujem terarium pre gekoncika nocneho a potreboval by som radu. Kupujem starter kit 80x40x52 so ziarivkou a bodovou 25w vyhrievacou ziarovkou a chcem tam dat vykurovaci kamen o velkosti 31x18 cm 15w. Bojim sa ci neprehreje terarium az velmi. Mam radsej zvolit mensiu variantu 16x15 cm 10w? Jedna sa o kamene exo terra heat wave. Dakujem.

mloky

21.4.2017 21:38
mloky

XXX.XXX.212.120

Ty kameny se dost lidem nelíbí. K tomu kamenu (raději podložku) pořiď termostat.

21.4.2017 22:13
Toth

XXX.XXX.40.51

mloky napsal(a):
Ty kameny se dost lidem nelíbí. K tomu kamenu (raději podložku) pořiď termostat.

Ide o to ze tam chcem terarijny koberec. Moze ist podlozka bez substratu?

mloky

22.4.2017 15:05
mloky

XXX.XXX.212.120

Podložka se přímo do terárka nedává, asi vůbec ne bez substrátu... Ikdyž tam chceš dát ten koberec, normálně bych pořídil podložku(ta se dává pod terárko) a termostat + ta žárovka. To podle mě stačí...
Ty kameny exo terra teplotu tuším umí regulovat samy, ale dobře se o nich nemluví a moc lidí je nepoužívá.

22.4.2017 15:13
Toth

XXX.XXX.40.51

mloky napsal(a):
Podložka se přímo do terárka nedává, asi vůbec ne bez substrátu... Ikdyž tam chceš dát ten koberec, normálně bych pořídil podložku(ta se dává pod terárko) a termostat + ta žárovka. To podle mě stačí...
Ty kameny exo terra teplotu tuším umí regulovat samy, ale dobře se o nich nemluví a moc lidí je nepoužívá.

Ach ja viem ze podlozka ide pod terarium ale horuce sklo a terarijny koberec staci aby sa nepopalil? Asi som sa zle vyjadril. Tie kamene hreju do 35°C to je fajn niesom si isty len velkostou (nemam s nimi skusenosti teda neviem ci taky velky kamen nezahlti horucavou cele terarium ci netreba mensi kamen). Naco termostat ja na kameni tych 35 stupnov chcem. Kazdopadne dakujem za nazor.

22.4.2017 15:14
Toth

XXX.XXX.40.51

Toth napsal(a):
Ach ja viem ze podlozka ide pod terarium ale horuce sklo a terarijny koberec staci aby sa nepopalil? Asi som sa zle vyjadril. Tie kamene hreju do 35°C to je fajn niesom si isty len velkostou (nemam s nimi skusenosti teda neviem ci taky velky kamen nezahlti horucavou cele terarium ci netreba mensi kamen). Naco termostat ja na kameni tych 35 stupnov chcem. Kazdopadne dakujem za nazor.

Podlozku nechcem viac menej z bezpecnostnych dovodou.

22.4.2017 16:27
Toth

XXX.XXX.40.51

Tak teda mam este jednu otazku. Prehodnitil som to s tym kamenom. Viete mi poradit vhodnu a hlavne bezpecnu a spolahlivu podlozku? Termostat pravdepodobne bude Lucky reptile thermo control 2 Dakujem.

mloky

25.4.2017 15:33
mloky

XXX.XXX.212.120

Tam jde o to, že ten kámen se může v některých místech nahřát daleko víc..
Já kupuju podložky na burze, jmenuje se nějak ULTRATHERM tuším. Fungujou zatím dobře...

Přidejte reakci

Přidat smajlík