Uživatel s deaktivovaným účtem

Luboš Jedlinský
napsal(a):
Je možné chovat korálovky l.t.hondurensis v triu? jsou stejně velké okolo 80cm u jednoho páru mi padl samec. Luboš.
Tak jak je lze chovat v párech, lze je chovat i v triu. Jen to chce hlídat jako všechny hady (nejen korálovky či užovky) při společném krmení a pochopitelně při spojování na začátku chovu.

Luboš Jedlinský
napsal(a):
Děkuji za odpověď, korálovky krmím každou zvlášť v plastových krabičkách, s odchovem nemám zkušenosti, zatím se nepářili, pochopil jsem to tak že třetí samička může u páření dělat neplechu?
U páření neplechu dělat nebude ani kdyby byly ty holky 4. Obecný problém nejen korálovek je u zdravých jedinců chuť k jídlu, která nekončí ani tím, když do sebe skrze myš soukají z druhé strany zakousnutého soukmenovce. Není to striktně o hadožravosti, jak se všude píše. Prostě chce hlídat jen zvířata během společného krmení a taky případně při tom, kdy budete dávat všechny tři prvně do kupy. U dobře živených hadů (nemíním přežíraných, ale normálně krmených) není problém s tím, že by měli tendenci se požírat.
V tom by problem byt nemusel, teda myslim (jsem začátečník) ale hady chovám po paru uz od jejich utleho veku ted to bude tri az ctiri roky co jsou spolu, dokonce vyhledavaji spolecne ukryty a to jich maji na vyber nespočet, presto si vlezou k sobe, pri krmeni dávám každého hada zvlast do plastového boxu, slo mi hlavně o to jestli se samec spari s oběma samicemi popřípadě pri chovu ve triu nebude jedna prebitecna samice delat neplechu.

Luboš Jedlinský
napsal(a):
V tom by problem byt nemusel, teda myslim (jsem začátečník) ale hady chovám po paru uz od jejich utleho veku ted to bude tri az ctiri roky co jsou spolu, dokonce vyhledavaji spolecne ukryty a to jich maji na vyber nespočet, presto si vlezou k sobe, pri krmeni dávám každého hada zvlast do plastového boxu, slo mi hlavně o to jestli se samec spari s oběma samicemi popřípadě pri chovu ve triu nebude jedna prebitecna samice delat neplechu.
U samic hadů opravdu problém není (není to jako společné chovy některých ještěrů, kde se samice tolerují opravdu na hraně nebo vůbec).