Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2017 00:32
Madagaskar

XXX.XXX.205.122

Dobrý den vážení kolegové chovatelé.

Rád bych se zde zeptal, zda má někdo zkušenost s chovem Calumma Parsonii ( žluté oko ).

Již jsem toho dost načetl, nastudoval z veřejně odborné dostupné literatury, ale byl bych rád za každou osobní zkušenost, poznatek, připomínku na co si dát pozor atd...

Případně budu rád i za jakýkoliv kontakt na chovatele těchto krásných chamíků.

P.S.: Prosím, nekamenovat, neřešit zda to je finančně dostupné atd...

Díky moc :).

Agamaak

25.4.2017 14:58
Agamaak

XXX.XXX.215.79

Zdravim. Tak vybral si si podla dozazu vysoky level aj pre skusenych chameleonarov. Ceny asi ovladas, pocitaj s ciastkou od cca 3000eur za 1.1. Problem je aj odchov, ked si to nastudoval vies v com. Pocitaj s vonkajsim chovom v sezone. Plus velke tararium na zimne obdobie, siet.

25.4.2017 21:00
Madagaskar

XXX.XXX.205.122

Díky za odpověď.
Cenu dobře znám :) a terárium mám vyřešené

O odchovech jsem toho moc nenašel - angličtinu moc neovládám, můžeš mi prosím popsat Tebou zmiňovaný problém?

Díky.

26.4.2017 16:11
radiata

XXX.XXX.215.79

Asi se velmi zle hladal. Skus forum zamerane na chameleony, tam toho vela. Presny navod ti urcite nikto neda na odchov. Mas skusenosti s chovom horskych druhov? Aj nie, oblukom sa tomu druhu vyhni a zacni niecim menej narocnym, no vyber je tam velky. Skocil si rovno do vysokeho levelu, skoro asi posledneho-dostupneho.. Mas moznost vonkajsieho chovu v sezone? Prospieva. Nemyslim tym balkon v panelaku. Ako chces dosiahnut nocny pokles na 13-18C bez ktoreho to nefunguje?Nocne poklesy znasaju dobre aj k nizsim teplotam. Velke sietove terarium, atakujuce skoro 1.5-2m. Kvalitny zdroj UV ziarenia, vybojky, plus T5. Inkubacia je skoro rok, treba tam dodrzat cykly. Ako pisem, druh vhodny skusenym chovatelom.

Wiki4220

26.4.2017 16:39
Wiki4220

XXX.XXX.31.50

Rok? Já co jsem sledoval nějaké ty americké fóra, tak tam frajeři inkubovali klidně 570 dní.

27.4.2017 10:57
radiata

XXX.XXX.234.131

Cital si dobre, aj viac ako rok, spomenul som mu min. Zimuju ich niektory s liahnivostou aj do 350dni,..Vajcia proste zimuju v chladnych periodach. No dokonca dobre to funguje aj pri 400-520dni ako si cital, su na to prace. No toto uz riesit je len ako zaujimavost v tomto vlakne, kedze zadavatel je k tomuto ukonu a mnozeniu este na mile vzdialeny. Je to vyssia meta aj pre skusenych chameleonarov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík