Dobrý den, nedávno mi umřel chameleon jemenský a zůstalo mi po ní terárium o velikosti 40x40x80 (DxŠxV)..Přidávám i foto. Rozmýšlím se nad pagekonem řasnatým.. Akorát si ještě nejsem uplně jistá.. Proto se ptám, jestli jsou ještě nějaké zvířata, ktera bych mohla dát do tak malého terária? Děkuju za odpovědi a za rady.
sofi1

XXX.XXX.255.4
Nejaký gekončík možno ešte aj agama.
sofi1

XXX.XXX.255.4
kikinulka
napsal(a):
Agama? A jaký druh? Vím, že agama vousatá i kočičinská potřebuje terárium na šířku a ne na výšku, ne?
Aha, no tak ja si to asi spletla...
Wiki4220

XXX.XXX.31.50
Trošku přeměnit dekorace, a bylo by to fajn pro pagekony :) Jen si trochu přečíst co a jak :).
Rey

XXX.XXX.205.68
kikinulka
napsal(a):
Dobrý den, nedávno mi umřel chameleon jemenský a zůstalo mi po ní terárium o velikosti 40x40x80 (DxŠxV)..Přidávám i foto. Rozmýšlím se nad pagekonem řasnatým.. Akorát si ještě nejsem uplně jistá.. Proto se ptám, jestli jsou ještě nějaké zvířata, ktera bych mohla dát do tak malého terária? Děkuju za odpovědi a za rady.
Dobrý den, pro pagekona jsou rozměry ok, stačí v přidat silné větve a nějaké kusy kůry a bude super, pošlete mi mail na reys.reptiles@gmail.com, s chovem Vám poradím a nějaká mláďata k prodeji mám. K mailu se ale dostanu až večer, pak odpovím.
S pozdravem RV
pro gekončíka i agamu je toto terárko nevhodné.
sphynxboa

XXX.XXX.7.1
Osobně mě přijde vyhovující víc pro ty Goniurosauruse než pagekony
Výška je zbytečně moc na pagekony. Navíc dva květináče na žárovky, kterou nevyužijete ani jednu.
mana
napsal(a):
Je to vhodné i pro agamy nebo gekončíky.Agamy nejsou jen vousatky, taky gekončíci nejsou jen E. macularius.Pro gekončíky rodů Goniurosaurus nebo Aeluroscalabotes by to bylo ideální.Stejně tak pro stromové agamky.
A od kedy je gekoncikom rod gekonov Aeluroscalabotes, pripadne goniorosaurus? Takze dotaz bol spravny, pre gekoncikov terarium nie je vhodne! Taktiez pre gekonov r. goniurosaurus nie je vhodne, ziju pozemnym sposobom zivota! Takze skus pred zadanim prispevku nieco o tom si nastudovat, zadavatelku ako zaciatocnicku dopleties uz uplne. Dik.
Od doby, co patří do čeledi Eublepharidae, gekončíkovití.Takže Eublepharis, Coleonyx, Aeluroscalabotes, Holodactylus, Hemitheconyx a Goniurosaurus jsou gekončíci.
JInak jak goniurosauři, tak aeluroscalaboti šplhají běžně.Chovám 11 druhů goniurosaurů a se šplháním problém nemají.Nemusí se nutně chovat v terárku výška 30.
mana
napsal(a):
Od doby, co patří do čeledi Eublepharidae, gekončíkovití.Takže Eublepharis, Coleonyx, Aeluroscalabotes, Holodactylus, Hemitheconyx a Goniurosaurus jsou gekončíci.
JInak jak goniurosauři, tak aeluroscalaboti šplhají běžně.Chovám 11 druhů goniurosaurů a se šplháním problém nemají.Nemusí se nutně chovat v terárku výška 30.
To ze problem nemaju je fakt Martin, no asi ich nedame do skoro metroveho teraria na vysku a so sirkou 40cm, pretoze to nie su sposobom zivota splhajuce druhy, ziju viac terestricky. A do tychto rozmerov teraria, ma proste na vyber vhodnejsie druhy, ktore optimalne vyuziju celu plochu teraria orientovaneho na vysku.
Takze preco by tam mala davat tento druh?
S celadou je mi to jasne, no myslene boli v diskusii gekonciky ako take, cize eublepharis macularius.
Plus treba aj zvazit to, ze je to uplna zaciatocnicka podla vsetkeho, takze nieco splhajuce, nenarocne,.. Kde opat by som aeluroscalabotesov nedoporucoval.
Preco by tam nedala rakosov a je to vyriesene!? Lacne, pekne, pomerne odolne..