Zdravím, chovám ciliáty 1,2, stáří cca.1 rok, terárium 50,50,80. jedna z holek má na hlavě jakoby sedřenou kůži, má to už pátý den cca. a pořád se to zvětšuje. (snad to bude na fotce patrné) Tak nevím jestli jde o nějakou infekci nebo si to odírá sama? Zdá se mi že se i přestala krmit, včera jen trochu Repashy. Nemůže někdo vědět o co by mohlo jít? Nemůžu o tom nic najít ani v literatuře ani na internetu. Budu vděčný za jakoukoli radu, díky!
Zdeněk Žigovič

XXX.XXX.247.254
To fakt nikdo neporadíte ?
evan

XXX.XXX.79.218
Není to spálenina, jejíž rozsah se postupně ukazuje? ono čerstvý spálení bolí, takže to by vysvětlovalo to nechutenství. snad se to začne brzo hojit a nebude to mokvat?
Spálenina to určitě není, nemá o co. Právě že to místo jí mokvá a zvětšuje se, pořád se snaží si to olizovat, ale v chování kromě nechutenství žádné změny nepozoruju zatím, pořád je stejně živá. Známý mi poradil potírat přípravkem Betadine. Mám tuhle samičku v karanténě a dnes jsem si všimnul že i druhá samička má na těch stejných místech také našedivělou a vlhkou kůži, stejně jako to měla ta první. To by mohla být nějaká infekce? Žádné zranění jsem před tím u nich nepozoroval, terárium pravidelně čistím.
Ahoj,
moje kamarádka má pagekona řasnatého a právě mi napsala že její samičce něco je. I přesto že žere tak je vyhublá, prý špatně chodí a je propadlá za krkem...a je tak nějak spláclá, neví co s tím má dělat tak jsem se rozhodla jí pomoct najít odpověď a napsala jsem sem. Prosím jestli by mohla být odpověď napsána co nejdříve protože se o ní bojíme...posílám fotografii
Prosím jestli by bylo možno mi poslat odpověď poslat na můj email
děkuji
Jmp

XXX.XXX.132.10
Ahoj.Chovame pagegona riasnateho,samicka po znaske asi vyse 2 tyzdne,zacalo ju hadzat ako ked chyta cvrcky a velmi otvarala papulku.mysleli sme ze prekonala porazku,je vyslabnuta nechce jest akoby mala problem z prehltanim alebo bolacku dnu,dost zvlasne dostupuje na prsty akoby mala krce..viete mi prosim poradit co jej moze byt.Daval som aj repashi pomocou striekacky ale obcas neprehltla.Dnu v ustach ma 2 biele bodky na podnebi vyzera to ako hnisave ale neviem ci to tam ma byt alebo nie .Dakujem za co najskorsiu odpoved
Dobrý večer, bude to rachitida - nedostatek vápníku. Doporučuji Vám vyhledat veterináře který ji podá vápník injekčně. Jinak se z toho dostat nemusí, nebo bude mít následky. V tomto počasí doporučuji i nechat ji chvilku na sluníčku, ne přes sklo, ale podržet v ruce přímo, aby dostala vitamín D, který také pomůže. Pokud má samička snůšky, doporučuji podávat i Kombisol AD3 zvlášť, ale pozor na dávkování!
Jmp

XXX.XXX.132.10
spoilt
napsal(a):
Dobrý večer, bude to rachitida - nedostatek vápníku. Doporučuji Vám vyhledat veterináře který ji podá vápník injekčně. Jinak se z toho dostat nemusí, nebo bude mít následky. V tomto počasí doporučuji i nechat ji chvilku na sluníčku, ne přes sklo, ale podržet v ruce přímo, aby dostala vitamín D, který také pomůže. Pokud má samička snůšky, doporučuji podávat i Kombisol AD3 zvlášť, ale pozor na dávkování!
Ak najdem veterinara ktory sa venuje aj gegoncekom tak ho urcite navstivim. Zatial podavam vapnik striekackou ale nic moc
Jmp

XXX.XXX.132.10
Velmi pekne dakujem za odpoved
Dušan123

XXX.XXX.11.246
Dobrý den.
U našeho pagekona jsem našel ve vodě tohle. Nevíte prosím někdo,co by to mohlo být? Děkuji