Dobrý den.
Pořídil jsem si varana skvrnitého 60 cm, udajně rok starý.
Po příjezdu 2 týdny nežral, poté si vzal živou myš. Za 3 dny znova a za další 3 dny už jsem mu dal dvě. Po dvou myších už dostal 3x, krmím vždy s odstupen 3-4 dní
Upřímně, mám velké terarium a neprohrabuju mu podestýlku každý den. Už jsem mu tam postupně našel 3 vydávené myši.
Výkal jsem ještě nespozoroval, ale ai těžko hledat ve štěpkách namíchaných s kůrou a mechem, co opadal z větví. - dal jsem ho i do vany na 5 minut a nic, leguan se mi takhle vyprazdnoval.
Je čilej, nevypadá, že by mu něco chybělo. Má teplo, bazén a nové UVB
Je možný, že dvě myši jsou prostě moc naráz?
Díky předem za rozumný odpovědi
Nejsem terarista, ale taky nejsem uplnej začátečník. Marek.
Dobrý den.
Mám zkušenosti pouze s varanusy indicusy. Moji varani přijímají potravu bez problémů. Střídavě dostávají myši, mladé potkany, křečky, masové salámy pro zvířata, kuřecí maso posypané vitamíny, ryby. Jediné, kdy mi samec vyvrhnul potravu, když jsem po krmení vyměnil v teráriu pařez. Vyprázdňují se většinou do vody.
Nevím, jakou máte velikost terária, ale pro menší varany se doporučuje i menší terárium. Potřebuji i úkryty, kde se cítí bezpečně a po krmení klid.
Emil.
Afričan

XXX.XXX.112.242
Varani jsou schopní se přežírat. Hlavně mláďata je lepší krmit častěji menší potravou. Při této velikosti bych určitě nedával najednou víc než 2 myši. Vyvrhování potravy ale může být i kvůli nedostatečnému výhřevu, nemocech zažívacího traktu, atd...