Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2017 03:30
vikyna.vi

XXX.XXX.146.185

Dobré ráno, potřebuji poradit s agamou..známá ji chtěla pohlídat jen na jeden den, ale zatím se neozvala, přinesla ji v takové krabici a prý, že to vydrží...mě se to ale nezdálo a tak jsem ještě večer koupila výhřevný kámen, byla hrozně studená a ožila jen když jsem ji vzala do ruky a nechtěla se pustit, když jsem ji chtěla vrátit do krabice, ve zverimexu mi poradili at ji dám do krabice ještě ručník a nebo ji přinesu, že se o ní postarají, tak nevím co mám dělat..v krabici má teplo, pořád dýchá, ale leží, jako placka a občas na mě mrkne.

19.9.2017 12:14
nuty

XXX.XXX.11.214

Potřebuje prostě terárko a teplo.Podle toho že říkáš "leží jak placka", usuzuju že je to agama vousatá.Ta potřebuje teplotu min.28 a ve výhřevném místě hodně přes 30.Dávat někomu na den pohlídat agamu na den, je blbost jak vrata.Tvá známá by se měla na vy.rat(což možná udělala tím že Ti jí hodila na krk).Zadej si na netu Pogona vitticeps chov at vidíš jaká to byla od té známé prasárna.

19.9.2017 15:19
vikyna.vi

XXX.XXX.239.105

nuty napsal(a):
Potřebuje prostě terárko a teplo.Podle toho že říkáš "leží jak placka", usuzuju že je to agama vousatá.Ta potřebuje teplotu min.28 a ve výhřevném místě hodně přes 30.Dávat někomu na den pohlídat agamu na den, je blbost jak vrata.Tvá známá by se měla na vy.rat(což možná udělala tím že Ti jí hodila na krk).Zadej si na netu Pogona vitticeps chov at vidíš jaká to byla od té známé prasárna.

Už v noci jsem vše pročítala, nemohla jsem spát..agamka nakonec ožila, dokonce se vykadila..ta paní ve zmerimexu ji pořád chce, prý pro sestru, ale moc se mi to nezdá, protože mi pro ni prodala moučné červy a já se tady dozvěděla, že by je žrát neměla, tak jsem koupila cvrčky a nastrouhala mrkev...vůbec by mě nenapadlo, co takový tvoreček obnáší..známá mi řekla, že nemůže z expřítele dostat terárko..nevím, co je pravda, má u mě ještě nějaké věci, tak uvidím, jak tzo dopadne, ted jdu shánět nějakou uv lampu..se picnu..pro dobrotu na žebrotu.

19.9.2017 17:54
vikyna.vi

XXX.XXX.239.105

Prosím ještě o jednu radu..v bytě topím infra topením...nastavila jsem pocitovou teplotu na 29 stupnu...agamka nechce zůstat v té krabičce a leží ve vodě, tak jsem ji pustila, je velmi, ale velm aktivní...leze po bytě...je to v pohodě?jen jedna věc mi dělá starost ta zářivka, nesehnala jsem ji, jinak si holčička nebo chlapeček vzal(a) broskev přímo z ruky a kousek melounu...může běhat po bytě?

19.9.2017 22:46
nuty

XXX.XXX.11.77

Po bytě jí nenechávej, spíš přeměř tu teplotu.To terárko je nezbytné.Další budou vitamíny a vápník.Ty moučný červy jednou za čas můžeš.Lepší jsou ty větší Zophobas morio(taky jen občas)Ve zveráku by mohli mít knížku od nakladatelství Robimaus (ted si honem nevzpomenu na autora), tam byl chov popsán dost přehledněTak at to obě zvládnete, .

19.9.2017 23:10
nuty

XXX.XXX.11.77

Ještě místo toho melounu spíš pampelliškové listí.

ahoj1

20.9.2017 19:50
ahoj1

XXX.XXX.209.200

No jedna věc je chov agamy vousaté, jiná věc je dočasné umístění zvíře při stěhování nebo prostě dokud se nebude moct vrátit zpět do terárka. Majitelka agamy ti teda měla dát přesnější instrukce, ale asi má teď svých problémů dost a tohle asi neplánovala . Postarat se pár dní o tohle zvíře ale není nic těžkého, co by tě mělo nějak zaměstnat na plný úvazek a způsobit bezesné noci, takže klid na pár dní rozhodně netřeba shánět manuál, nebo speciální drahou UV zářivku nebo tak

Tak shrnuto a podtrženo

je super, že se staráš a není ti zvíře lhostejné

do zverexu ji nedávej, kdoví jestli by ti ji vrátili a mohla by něco chytit od ostatních zvířat a rozhodně to není záruka dobré péče

nechat ji volně pobíhat po podlaze je blbě, COKOLI jinýho je lepší, z řady důvodů

ovoce ne! zeleninu a listí ze zahrádky ano.

teplíčko a světlo chce, ale pár dní bez toho taky vydrží, prostě bude mít mimořádně dlouhou noc. v noci stačí pokojová teplota v klidu, v její domovině v noci výrazně klesá teplota. na den vezmeš třeba kancelářskou lampu s klasickou nebo halogenovou žárovkou, která hřeje. na noc samozřejmě vypnout (nenapsala si vůbec jak dlouho ji teda teď máš)

pokud zalezla do vody, tak ji bylo určitě moc horko, pod tím infratopidlem, tak pozor, abys ji nakonec neupekla , musí mít možnost si dle potřeby zalézt mimo zdroj tepla, ale zase ne volně po bytě .

prostě ji najdi nějakou krabici nebo skříňku, kde by mohla vegetovat, lidi používaj třeba takový plastový úložný boxy, pokud to třeba máte doma na dětšký hračky nebo oblečení, tak je to ideální, protože z vyššího po hladkým nevyleze. Prostě něco vymysli, ale agamu zase netrap neustálým přendaváním. pokud se její majitelka k ní nebude hlásit, tak se bude muset potupně vymyslet buď trvalejší bydlení nebo komu ji dáš

jo, a spokojenej plaz leží celej den jak placka, tak to má správně být

tak co, jak to vypadá dál?

Přidejte reakci

Přidat smajlík