Prosím o nějakou radu nebo fígl jak najít hada cca 1,4m jde o užovku, zde jsem se pár věcí dozvěděla a vyzkoušela, zatím bezúspěšně, jako třeba mikroten a na něm voda, prohlédla jsem, kdejaký kout baráku, lednici s mzazákem pomalu převrátila, je fakt, že tenhle přírůstek byl nový a teprve si zvykal na nové prostředí...děkuji za jakkýkoliv tip.
Mě radili lampu z vodou doprostřed místnosti, ale když to had nevidí, tak nepřijde.
Jinak prohlédnou teplá místa.
Já krmila mládě, dovezené týden předem. To jsem měla ještě terárko s víkem a ne posuvné dveře. Nechala jsem větrací mezeru, had vyzvracel myš a protáhl se. Byl začátek března, nějak se dostal do skříně a zimoval v krabici s ponožkama (jediné místo, kam jsem nekoukala). Pak jsem ráno na velikonoce krabici vytáhla, že ty zimní ponožky uklidím na půdu. Večer z ní had vylezl a čekal mě za dveřma na podlaze.
Novytera

XXX.XXX.100.217
karo2702
napsal(a):
Mě radili lampu z vodou doprostřed místnosti, ale když to had nevidí, tak nepřijde.
Jinak prohlédnou teplá místa.
Já krmila mládě, dovezené týden předem. To jsem měla ještě terárko s víkem a ne posuvné dveře. Nechala jsem větrací mezeru, had vyzvracel myš a protáhl se. Byl začátek března, nějak se dostal do skříně a zimoval v krabici s ponožkama (jediné místo, kam jsem nekoukala). Pak jsem ráno na velikonoce krabici vytáhla, že ty zimní ponožky uklidím na půdu. Večer z ní had vylezl a čekal mě za dveřma na podlaze.
Tak to ti poradili riadnu kravinu! Televízor neradili?
...řešila jsem včera...zapomenutá pootevřená posuvná dvířka terária a had ráno pryč...prošla jsem celý byt, sáhla za všechny knížky a že jich nemám málo, prošla všechny skříně, prosvítila za kuch. linkou a tak všelijak podobně...nakonec jí "práskly" kočky...chodily ňufaly ke knihovničce, jedna u ní stále polehávala, prosvítily jsme pod knihovničku a krajtička tam opravdu byla...
Já jsem, v tomto případě použil lákadlo v podobě krabice na krmné hlodavce, T3 nebo T4, tam jsem ubytoval myš, a dal doprostřed místnosti. Hadík když měl hlad, tak se mezi mřížkami víka protáhl dovnitř, spapal myšku, no a ven už se neprotáhl. Požil jsem to s úspěchem vícekrát. Možná ale bude problém s touto roční dobou. Užovka se možná, už rozhodne zimovat.
Může být kdekoli.
Ona se objeví, až bude mít hlad. Hlavně si dávejte pozor, aby nemohla utéct ven nebo jste ji omylem nevynesli (se smetím, v tašce apod.)
My už našli utečence v šuplíkách, na skříni, ve skříni, na garnýži, před domem, zamotané v radiátoru, na elektrických šňůrách, v sedačce, v koši na prádlo, v bedně na hračky, v botě...