JerryBey

XXX.XXX.54.69
Dobrý den. Pořídil jsem si samečka Chameleona Jemenského. Mám ho po dobu necelého jednoho roku. Byl společenský a přátelský. Jenže jsem odjel na dovolenou na dobu jednoho měsíce. Měl jsem hlídání. Od doby kdy jsem se vrátil je agresivní, vyjíždí po mě a syčí. Dokonce mě jednou kouknul. Nevím co s tím. Tak se chci na Vás obrátit s prozbou. Nevíte někdo čím to může být a jak bych to mohl spravit? Vrtá mi to hlavou a hledám příčinu. Opravdu nevím čím to může být. Mám dojem, že se mě bojí. Předem děkuji za odpověď.
chameleontomik

XXX.XXX.1.20
Někdo se o něj za ten měsíc prostě staral líp jak vy a chameleonovi je konečně dobře, vyspěl je zdravý a nenechá si sahat do svého teritoria.
Příčina je v nevědomosti a špatném zacházení.
evan

XXX.XXX.20.82
chameleontomik
napsal(a):
Někdo se o něj za ten měsíc prostě staral líp jak vy a chameleonovi je konečně dobře, vyspěl je zdravý a nenechá si sahat do svého teritoria.
Příčina je v nevědomosti a špatném zacházení.
nesouhlasím, po KAŽDÉ mé dvoutýdenní či delší nepřítomnosti KAŽDÝ chameleon kterého jsem kdy měla (různí jedinci jemena, pardál), poznával dočasného pečovatele jakožto zdroj žrádla a na mě reagoval prostě jako na úplně cizí osobu - podle své povahy buď bojácně nebo agresivně, zvlášť když jsem mu musela sáhnout do terárka buď zdrhnul nebo syčel. Prostě na mě zapomněl a zvykl si na nového krmiče. Po cca týdnu se to zase vrátilo do předchozího stavu - na mé vložení ruky do terárka reaguje dle povahy buď tím, že je mu to jedno, nebo tím že si přijde vzít žrádlo (či pardál vodu) rovnou z ruky.
Chameleoni opravdu lidi od sebe poznaj, mají špičkový zrak.
zadalší, Pokud ho zadavatel má necelý rok a nemá ho zrovna od vejce, tak vyspělý byl už před odjezdem ažaž. nevím co jinýho tu zadavatel psal, ale z tohoto dotazu se opravdu nedá soudit, jestli se o chama stará dobře nebo špatně.