Zdravím prosim o radu...moja samica cenchria cenchria nezrala uz 4ty mesiac ! Nema zaujem o potravu slusal som roznorodu od skrecka potkana mys az prepelice zvlek prelom 2/3 mesiac nežravosti...4mesiac znova zvlek...ale zle! Suchy nervozita ale ubytok na vahe nie veľký...prosim o kontakt odbornika aj zaplatim ! Neviem si dat rady dakujem
Poslem plus foto!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.9
No, muzete se domluvit s vetem a pomoci sona ci renthenu zjistit jestli v sobe mlade ma. Ale to chce velmi opatrne pri manipulaci. Jinak zkontrolovat jestli nema parazity, tlamu jestli nema hnilobu ci nejaky zanet. Pokud ji mate se samcem brezi byt muze pokud je sama tak tezko. Nekdy si had da pauzu a pokud je ciperny a moc nehubne byva to vetsinou ok.
Je to 6rocna samička...je krasna velka cca pri plazeni 170 cm a viac...ale poslednou dobou je divná posledny rok je zo samcom podruhom morulus maju sa k sebe aj sa motali do seba ci vo vode aj na suši, a grqvidne hady prijimaju potravu ? Ci v tom období nežeru... Tak zda sa mi trochu mensia ale nie moc
Len sa bojim o ňu este to neurobila chovam ju dlho tak isto mam samca co je s ňou ma cca 4r. Cenchria morulus cca 120cm, Dakujem za Reakciu cenim si to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.254
peposs66
napsal(a):
Je to 6rocna samička...je krasna velka cca pri plazeni 170 cm a viac...ale poslednou dobou je divná posledny rok je zo samcom podruhom morulus maju sa k sebe aj sa motali do seba ci vo vode aj na suši, a grqvidne hady prijimaju potravu ? Ci v tom období nežeru... Tak zda sa mi trochu mensia ale nie moc
Len sa bojim o ňu este to neurobila chovam ju dlho tak isto mam samca co je s ňou ma cca 4r. Cenchria morulus cca 120cm, Dakujem za Reakciu cenim si to.
Já znám jen cenchria cenchria a cenchria maurus. Pokud chcete mít jistotu a klid návštěva veta vás bohužel nemine, Jen bohužel nevím odkud jste tak nemohu poradit konkrétního. Ale v podstatě v každém větším je někdo kdo plazy dělá.
Většinou hroznýšovití i jiní hadi během gravidity nežerou takže to na ni poukazovat opravdu může. Někteří nežerou od ovulace jiní až těsně před porodem, a některé jako moje expertka se nažerou ještě den před porodem a je jim to málo. Zkusila bych si sednout k netu vyjet na firmách všechny vety ve vašem okolí projet jejich stránky a ten co dělá plazy to tam uvedeno mít bude, poté mu zavolat a domluvit se s ním na termínu a hada vyšetřit sonem zda tam prcky má. Při převozu, větší bedna idealně termobox tak aby se tam had pohodlně vešel ale nemoh nějak moc lízt. Petka nebo dvě s horkou vodou a zajistit aby se nepřekulily na hada. do té doby tahat hada co nejméně a vůbec manipulaci omezit na nutné minimum. Fotky by pomohly. Podle toho co říkáte to taktéž tipuji na březost ale jistý si člověk není dokud neporodí nebo to nepotvrdí vet.