Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2018 19:46
romans76

XXX.XXX.85.51

Ahoj rád bych poprosil o radu.Zvažuji koupi chameleona a mám na to připraveno terarium viz foto.Osvětlení UVB reptisun 10.0 Bodová žárovka 40w.Pod žárovkou 35-37° v polovině 25° dole 20° podklad jedlová kůra Premium Repti Bark.Rosení 3x deně živé rostliny fikus, ibišek + větve menšího průměru pro mládě chameleona zvažuji samečka.Velikost teraria v 95 š 45.5 h 48.5 měřený vnitřní prostor jen hloubka je i se zadní vestavěnou stěnou.Terarium je naprázdno v provozu asi cca 3 týdny.Svítíme od 6:00 do 20:00 vzhledem k prácovní době.Následně budu pořizovat časovač a svítit od cca 7:00 do 19:00.U mláděte nevím zda bodovku asi nechat přes noc.
A ted dotaz:Bude to pro něj dostatečné?S dostupností cvrčků i velikostí u nás v regionu nebude problém.
Za vaše názory bude velice rád.Děkuji.

24.1.2018 20:07
romans76

XXX.XXX.85.51

Možná zda odvětrání bude dostatečné horní mřížka není nijak velká.Ovšem přední posuvná dvířka mají mezeru 4mm po délce 65 cm.

25.1.2018 13:49
eli22

XXX.XXX.181.79

romans76 napsal(a):
Ahoj rád bych poprosil o radu.Zvažuji koupi chameleona a mám na to připraveno terarium viz foto.Osvětlení UVB reptisun 10.0 Bodová žárovka 40w.Pod žárovkou 35-37° v polovině 25° dole 20° podklad jedlová kůra Premium Repti Bark.Rosení 3x deně živé rostliny fikus, ibišek + větve menšího průměru pro mládě chameleona zvažuji samečka.Velikost teraria v 95 š 45.5 h 48.5 měřený vnitřní prostor jen hloubka je i se zadní vestavěnou stěnou.Terarium je naprázdno v provozu asi cca 3 týdny.Svítíme od 6:00 do 20:00 vzhledem k prácovní době.Následně budu pořizovat časovač a svítit od cca 7:00 do 19:00.U mláděte nevím zda bodovku asi nechat přes noc.
A ted dotaz:Bude to pro něj dostatečné?S dostupností cvrčků i velikostí u nás v regionu nebude problém.
Za vaše názory bude velice rád.Děkuji.

1) záleží, jak velké mládě budete pořizovat, pokud prcka, tak tohle téro je pro něj dost velké, bude mít problémy lovit cvrčky.
2) Horší je, že tam máte úplně na nic větrání, necirkuluje tam vzduch, teda alespoň to nevidím, a to by mohl být problém fatální. Správné větrání je jednou z nejdůležitějších věcí.

25.1.2018 19:57
romans76

XXX.XXX.85.51

Děkuji za radu.To terárium jsem dostal od známých kteří v něm měli 2 chameleony a dokonce se jim narodili mladý prej bylo na zakázku.Ovšem co jsem četl tak všude píší že mají odkrytý celý vrch nebo alespon polovinu.Do boku vespod nevím jak ted udělat díry ale mohl bych vsunout do předních dvířek odvětrávací lištu po celé výšce dvířek tak 5cm aby to více cirkulovalo.Jinak budu pořizovat prcka a stím lovem cvrčků to bude mět asi složitější.Budu muset něco vymyslet.Pokud teda někdo neví zda ta velikost je opravdu zásadní problém.V přírodě jim taky asi neskáčí kolem pusy a od malo jsou chamíci soběstační.Popřípadě jak strého pořídit aby byl problém menší?

26.1.2018 09:06
eli22

XXX.XXX.181.33

romans76 napsal(a):
Děkuji za radu.To terárium jsem dostal od známých kteří v něm měli 2 chameleony a dokonce se jim narodili mladý prej bylo na zakázku.Ovšem co jsem četl tak všude píší že mají odkrytý celý vrch nebo alespon polovinu.Do boku vespod nevím jak ted udělat díry ale mohl bych vsunout do předních dvířek odvětrávací lištu po celé výšce dvířek tak 5cm aby to více cirkulovalo.Jinak budu pořizovat prcka a stím lovem cvrčků to bude mět asi složitější.Budu muset něco vymyslet.Pokud teda někdo neví zda ta velikost je opravdu zásadní problém.V přírodě jim taky asi neskáčí kolem pusy a od malo jsou chamíci soběstační.Popřípadě jak strého pořídit aby byl problém menší?

Odvětrávácí lištu bych dala na přední stěnu dolu po celé šířce. Já jsem minulý týden shodou okolností pořizovala samičku, má teď asi cca 3 cm a tero mám 60 x 35 x 40 výška, to ji vydrží počítám tak do 4 měsíců, pak dám větší. A kolik má rozptyl ta hodní mřížka? Nejsou tam moc velké mezery, nebo se mi to zdá? A je tedy divné, že v tom vašem terárku byl párek chamíků, ale když to říkáte, tak asi jo.Podle mě i pro jednoho dospělého samce je to na hraně (výška je ale dobrá).

26.1.2018 18:05
romans76

XXX.XXX.85.51

Jsou tam větší mezery ale ti cvrčci se tam snad nedostanou ale vsunu tam asi radši drátěnou tkaninu.Prozatím jsem vyklopil nadzvedl horní díl a dal sítovinu.Za pár dní uvidíme jak se mu bude dařit zítra jdem pro něj.Díky za rady.

27.1.2018 18:03
romans76

XXX.XXX.85.51

Tak už bydlí klučina.Hned jak došel popil sestřelil pár cvrčků a bádá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2018 08:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,mám novou lampu se žárovkou UVB150-13 W pro chameleona Jemenského. Většinou se zdržuje nad lampou může to tak byt?nebo by měl být pod ní,a jestli to svícení neni škodlivé pro děti a ještě prosí kolik hod se má svítit,moc děkují

Přidejte reakci

Přidat smajlík