Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2018 21:17
adinka123

XXX.XXX.13.233

Dobrý veřer milí chovatelé a chovatelky,

jelikož jsem v tomto oboru začátečníkem, rozhodla jsem se Vás poprosit o rady a o tipy.
Chci si pořídit gekona nebo gekončíka, nevím pro koho se rozhodnout, protože nevidím žádné výrazné rozdíly. Nevíte kde se takovéto zvířátko dá koupit? Nerada bych si nic objednávala přes internet.

Slyšela jsem, že je gekon ideální jako domácí mazlíček, a že se dá dobře ochočit, máte s touto teorií zkušenosti?

A jako poslední bych Vás tedy poprosila o radu, už několikrát jsem si gekona/gekončíka chovala a vždy mi dali k chování zvířátko černé barvy se žlutými skvrnami. Zpětně se mi tento druh nepodařilo dohledat, tak se chci zeptat, zdali nevíte o jaký tedy druh jde.

5.2.2018 14:56
katsune

XXX.XXX.112.232

Ahoj,
doporučuji fb skupiny Teraristika cz/sk a Gekončík noční, kde se toho hodně dozvíš.

Co se týče "mazlíčka" tak to si pořiď spíš třeba morče, ještěři či plazi rozhodně nejsou zvířátka na mazlení, spíš na koukání. Můžeš mít jedince, který bude zvědavý a bude ti lézt na ruku nebo naopak takového, kterého téměř neuvidíš.

Také je fajn si ujasnit, co vlastně chceš. Pagekon řasnatý, gekončík noční (toho jsi zjevně viděla o známých, má mnoho barevných variant), gekončík čínský, gecko gekko, phelsuma? Koukni na jednotlivé druhy a zjisti, zda jim dokážeš nabídnout správné prostředí, stravu, teplotu a velikost terária.

Také je třeba uvědomit si, že někteří z nich jsou noční tvorové, tudíž je přes den téměř nezahlédneš.

Co se týče koupě, tak jsou ideální burzy, kde si vše prohlédneš, dají se tam velmi levně koupit i terária, květiny a jiná vybavení, také ti lidé jistě rádi poradí.

Snad jsem trochu poradila :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík