Dobrý den prosím o radu před týdnem jsem přivezla od chovatele 2 půlroční korálovky údajně rozkrmené, ale nechtějí mě žrát.Zkoušela jsem holátko potkana - toho si ani nevšimly, spíš se ho báli, holátko myší živé nelze sehnat tak jsem dala rozmrazené, jedna korálovka ho měla v napůl v tlamě, ale pak ho vyplivla.Další den jsem ho dala do terária další, ale ani si ho nevšimla.Jedna korálovka je po svleku, obě mají cca 40 cm.Terárium 80x40x50, podklad bukové štěpy, teplota v noci cca 21 stupňů, přes den 26-30.Můžete mi prosím někdo poradit co dělám špatně?
Hadi vydrží bez jídla hodně dlouhou dobu, mláďata sice méně, ale i tak to několik měsíců bude. Doporučoval bych během odmítání potravy hada pravidelně vážit a pokud nebude nějak výrazně ztrácet na váze, tak se není čeho bát. Pokud by ale ztratil velkou část své hmotnosti a nebyl nějak aktivní, tak se nejspíš neobejdete bez násilného krmení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.83
Zeptat se chovatele čím byli krmeni. Někteří hadi jsou mlsouni a potkana do huby nevemou když byli zvyklí na myši a obráceně, to samé s mrtvou jestliže byli krmeni živými myšmi a myšaty mrtvého natož potkáně se nedotknou a budou to trošku nervy je přeučit. Já bych jim dala týden klid od jakéhokoli krmení mezitím zjistila čím byli krmeni a to jim pak nabídla. Ona ta myš prostě smrdí jinak než mastomyš i potkan. Pokud nemáte popelnice a nevíte na co byli zvyklí bude to chtít trošku experimentování, další problémek může být že někdo krmí mimo tera a pak takový had nerad žere v terárku kort v přítomnosti druhého nebo naopak. Napřed najet na režim co měli případně vysledovat co jim vyhovuje a pak případně přeučovat na to co chci já.