Dobrý den, mohl by mi chovatel tohoto druhu poradit, co nesmí chybět ve venkovním výběhu?
Plánuji zakopat králičí pletivo 30-40cm pod zem. Stepky i zdatně šplhají, takže výška oplocení 60cm. Od jaké velikosti želvy není nutné výběh i zakrývat pletivem? Je vhodné pařeniště? Je vhodná např. do 1/3 zakrytí střechou-či stačí želví bouda? Bude to pouze výběh od jara do podzimu-zimování zajištěné v zimovací bedně. Jaké rostliny jsou vhodné zasadit? Jaký substrát? Budu ráda za odkazy na fotografie výběhů. děkuji za slušné odpovědi, uvítám odkazy
Nahoře na pletivu musíte udělat v rozích zarážky, nebo výběh kulatý. Ta naše čtyřprstá je schopná vylézt v rohu po pletivu i metr a půl. Nemám úplně ideální výběh asi metr a půl na metr a půl. Jsou to svařené trubky, opletené pletivem(ze všech stran, i dno a nahoře jsou dvířka). Ale ne králičím pletivem, takový silnější drát, kostky, taky se to dává teď na králíkárny. Dávám jí tam až se opravdu oteplí, má k dispozici bazének z keramické pod misky květináče a dřevěnou boudičku. Ale opravdu jí tam nedávám po zmrzlících a nenechávám do prvních mrazů na podzim. Když se ochladí pod patnáct stupňů nosím ji do terária. Má takový výběh u kterého si můžu být 100% jistá že neuteče, ani jí neodnese, třeba liška. Dříve měla udělaný kulatý výběh z kádě na ryby, kterou jsme uřízli a částečně zapustili do země. Měla tam dutý špalek, bazének a vysázené různé rostliny a pak se chytla i tráva. Ale celý den běhala dokola a chtěla se dostat ven. Nemělo to pletivovou střechu a já se jí tam bála nechávat, aby jí neodnesl třeba pes. Našim psům se želva nelíbí.
lupus4
napsal(a):
Http://www.zelvy.wbs.cz/Chov-venkovni-vybehy.html.
Škoda, to se mi nezobrazuje ani po ručním zadání adresy. Tyto stránky znám. To jsou Vaše?
Erikae
napsal(a):
Škoda, to se mi nezobrazuje ani po ručním zadání adresy. Tyto stránky znám. To jsou Vaše?
Malé h
http://www.zelvy.wbs.cz/Chov-venkovni-vybehy.html.
tak teď.
Jsou to zkušenosti chlapa (jj), co chová želvy desítky let a odchoval tisíce mladých.