Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2018 19:39
kujalovae

XXX.XXX.217.96

Dobrý den, mám doma 2 měsíce chameleona jemenského. Až doposledka měl veliký apetit, jenže jsem mu ve zverimexu koupila veliké cvrčky, které nám pán doporučil. Asi mu moc nevyhovovali, ale dal si tak jednoho za den, takže jsme se vrátili k malým. To je všchno tak 14 dní zpátky. Ale potom nám chamík přestal jíst, vzal si tak max. jednoho malého denně, ale musela jsem mu ho vnutit. Poslední 3 dny už si nevzal ani jednoho cvrčka. Stále jsem si myslela, že se ještě rozjí, ale pořád nic. Na veterině nás vezmou až v pondělí, tak se bojím, aby mi do té doby neumřel. Co nám tak říkal pan veterinář, tak by se daly nějaké nemoci poznat podle toho, že by se mu buď klepaly nožičky nebo by měl změklý roh anebo by měl nízkou hybnost, naštěstí nic z toho nemá. Už jsem byla fakt zoufalá, takže jsem googlila a ejhle, našla jsem, že by se mohl rozjíst přes ovoce. Tak jsem nakoupila jahody a nakonec si po dlouhém přemlouvání dal a moc mu chutnala. Přesto nic jiného stále nechce. Netuší někdo z Vás, co by mu mohlo být? Děkuji za případnou odpověď.
Byla bych moc vděčná za každou radu zkušenějších lidí, než jsem já

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2018 19:54

Místo fota chameleona na ruce dejte foto terárka. plus popište teplotu, vlhkost, světlo...

24.2.2018 20:10
kujalovae

XXX.XXX.217.96

Uprostřed tera. má kolem 22stupňů, svítí mu tam 75w a 26w 5.0 uvb.na krabičkách jsou dokonce nakreslení i chameleoni. Oboje nám prodal pán, který chameleony chová a prodává, takže jsme mu věřili a od té doby jsme nic z toho neměnili. Má to tam úplně od začátku a vždycky byl v poho. Rosíme jednou denně, někdy dáváme Leonovi pít i z rozprašovače, má to radši než z rostlin. Terárko je velikostně 90x60x40.

24.2.2018 20:29
kujalovae

XXX.XXX.217.96

A teď se ještě začal zvláštně nafukovat a zase zplaskávat. Vůbec nevím, co s ním

24.2.2018 20:34

kujalovae napsal(a):
Uprostřed tera. má kolem 22stupňů, svítí mu tam 75w a 26w 5.0 uvb.na krabičkách jsou dokonce nakreslení i chameleoni. Oboje nám prodal pán, který chameleony chová a prodává, takže jsme mu věřili a od té doby jsme nic z toho neměnili. Má to tam úplně od začátku a vždycky byl v poho. Rosíme jednou denně, někdy dáváme Leonovi pít i z rozprašovače, má to radši než z rostlin. Terárko je velikostně 90x60x40.

Co je na dně?

kde má to terárium větrací otvory?

jaká je teplota pod výhřevnou žárovkou?

jak dlouhý je světelný den?

má možnost si po těch větvičkách dolézt až pod tu uvb žárovku?

24.2.2018 20:36

Používali jste nějaké vitamíny na obalení krmného hmyzu?

24.2.2018 20:52
kujalovae

XXX.XXX.217.96

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co je na dně?

kde má to terárium větrací otvory?

jaká je teplota pod výhřevnou žárovkou?

jak dlouhý je světelný den?

má možnost si po těch větvičkách dolézt až pod tu uvb žárovku?

Na dně je rašelina, větrání je nahoře i dole. Teplotu bohužel nemám momentálně jak změřit. Svítím mu zhruba od 6-7ráno tak do půl jedenácté. Ano, možnost má, ale moc tam nechodí... Používáme multi vitamin powder supplement. Ale teď se začal takto zvláštně nafukovat a smršťovat. Protáčí a zavírá u toho oči.

24.2.2018 21:29

Větrání jak velké otvory? proužek pletiva jak široký, větrání stropem?

to netušíte, kolik máte v teráriu teplotu pod zdrojem?

při tom nafukování otvírá tlamu?

24.2.2018 22:13
kujalovae

XXX.XXX.217.96

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Větrání jak velké otvory? proužek pletiva jak široký, větrání stropem?

to netušíte, kolik máte v teráriu teplotu pod zdrojem?

při tom nafukování otvírá tlamu?

Co se mi tak teď podařilo změřit, tak by tam mělo být kolem 40, max 50stupňů, pletitový otvor na stropě je přes celou délku terárka, široký 8cm. Dole je pouze 3cm široký větrací otvor.
Tlamičku neotevírá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík