Felsuma madagaskarská grandis- problém s vajíčky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2018 15:32
_Adam_

XXX.XXX.218.182

Dobrý den,
mám problém se svojí felsumou. Snáší ”zmáčklá” vajíčka a pokaždé je snese odděleně (nejsou slepená k sobě). Myslím, že splňuji všechny požadavky pro úspěšnou snůšku (vyšší přísun vitamínů a vápníku, možnost vyhřatí pro vyrýsování vajíček, vlhkost, její věk, snášenlivost se samcem, ...). Je jí cca 14 měsíců a samcovi cca 12 měsíců. Při první snůšce jsem to ignoroval a řekl jsem si, že se to učí a příště se to povede, ale další byla zase nepovedená a takhle to je do teďka. Je to její nezkušeností? Netrpí nějakou nemocí? (má od doby co jí mám žluté břicho, ale samec naopak bílé). Nebo jim něco chybí? Moc děkuji za odpověď.

2.3.2018 16:16
Pavllis

XXX.XXX.6.240

Ahoj, podle mne jde o neoplodněná vejce, měl jsem to dvakrát, vejce byla menší, se slabou, nažloutlou a pomuchlanou skořápkou, nalepená na stěně (ne uložená v dutině jako obvykle) vypadala jako by "tekla". Pokud by byla fotka tak bych uměl potvrdit zda je to v tvém případě totéž.Pokud se nepletu, pak počkat jestli to není mladým samcem, pokud se to nezlepší, zkusit samce vyměnit. Nic jiného mne nenapadá. p.

Lukáš1982

1.5.2020 11:41
Lukáš1982

XXX.XXX.90.183

Zdravím,přestali mi felsumi jíst a jsou stále na zemi a mají tmavě zelenou barvu.Nevim co mám dělat,poradíte mi?

3.5.2020 18:58
chelydra

XXX.XXX.8.158

Já bych je vzal co nejdřív k veterináři. Jinak svitite UV ? Nebo jestli nejsou predavkovany D3 ? To se pak neudrží na skle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík