Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2018 18:45
Deny1998

XXX.XXX.199.18

Dobrý večer přeji.
Jdu za Vámi s dotazem. Je to cca měsíc, co jsem zachránila od moji bezohledné sestry,3 leteho samce krajty královské.
Sestra si hada poridila, had žil v krabici s hoblinama, prostě podmínky pro hada nulové.
(Vlhkost, světlo, podestýlka)
Plus k tomu všemu má 2 děti, male holky které si z hada dělaly hračku. Pleskání přes hlavu, házení na zem, atd. Opravdu se divim že had nikdy nezautočil.
Takže jsem sestře hada sebrala, koupila terarium, vybavila podle toho co had potřebuje.
Světlo, větve, skrýše, atd.
Terarium pravidelně rosím. Cca 1x týdně.
Ale proc tohle pisu, hada mam u sebe asi mesic. Jsem naprosty laik a zacatecnik, ale bylo mi ho líto, jak zije a co snim ty dvě čertice dělaj. Hada nechavam v klidu, nevytahuju ho a nehraju si sním, ani se sním nemazlím, vim ze to neni spolecenske zvire. Jen měním vodu a starám se o terárium, ale o co mi jde, je že nezere. Před 14 dnema zabil potkana a nechal ho a teď jsem mu hodila mys a také nic. ( Zkoumala jsem i kuzi a oci a na svlek to nevypadá) Nevite, cim by to mohlo byt? Jeste stres nebo si porad zvyka na nové prostredi? Dekuju za pripadne rady.

5.3.2018 23:06
podlolik

XXX.XXX.57.157

Zdravím, po takovém zacházení bude hadovi trvat než bude zcela v pohodě. To, že nežere, může být stresem, zvykání si na nové prostředí. Doporučoval bych hada pravidelně vážit a pokud nebude ztrácet na hmotnosti, ak se nic stát nemůže. Pár týdnů bych ho nechal úplně v klidu a ani nezkoušel nabízet potravu. Za měsíc bych mu dal potkana a pokud si nevezme, další krmení bych udělal v noci (pokud teď krmíte přes den). Jinak opravdu nechápu jak dospělý člověk si pořídí domů zvíře a ani si nepřečte pár základních informací... vždyť je to sakra otázka pár minut. Tak ať se z toho chudák nějak dostane a daří se mu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík