Zdravím, potřebuji vyřešit záhadu, chovám hady dlouho, krom jedovatých a velkých škrtičů mám v práci (mám tetovací studio) dvě užovky červené, samce, jednomu je 14 let a druhému rok.
Podotýkám, že studio mám v Praze na Letné, proč to píšu má význam.
Takže...starší užovka-Hubert má klasický nástup jara, žere si opět jak chce, klidně i 4 týdny si nevezme, aktivita jako blázen, buší hlavou do okna )...
A dostávám se k záhadě. Dnes ráno přijdu do práce, otevřu dveře a přímo pod terárii s dvěma chovanci...leží natažená cca metrová užovka obojková!
Hned přede mnou vzala dráhu ale neměla šanci, sice jsem dostal dávku jejího parfému, nicméně už leží v teráriu. Chtěl bych předejít diskuzím o tom že ji mám pustit, to považuji za samozřejmost a také to udělám, ale nejdem schopný pochopit, kde se tady v Praze na rušné ulici vzala, potom ta náhoda že vleze k chovateli hadů ?!
vím že se můžou cítit, ale dva jiné druhy a přes všechny skla zdi a dveře?
Trochu mě tenhle pondělní příběh pobavil
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hezký.
Nedá se k vám had nějak pustit?
Já bych to viděla takto. O víkendu bylo hezky, lidi vyjeli do přírody, na chalupy, děti nebo i dospělý chytli ještě pořádně neprobuzenou užovku, zrovna v sobotu jsme jednu takovu málem přejeli kočárem. No a vzali ji do Prahy, co dál s ní? No přece vedle bydlí chovatel hadů.

Mě dnes vystrašila užovka obojková na zahradě, asi 5 m od chalupy. A vůbec se nesnažila zdrhnout, naopak klidně si na mě syčela. Mám přírodní zahradu

Já jsem zase při úklidu zahrady našla tuhle krasavici. Tvrdošíjně chtěla obývat hromadu klestí a nenechala se příliš rušit, tak jsem jí musela odstěhovat ručně. V kompostu se jí snad bude taky líbit.