Urgentní pomoc s nemocným pagekonem

Pagekon řasnatý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2018 18:27
braada

XXX.XXX.188.70

Dobrý den, mám březí samičku pagekona řasnatého...dnes když sem přišel domů viděl sem samičku jak běhá zmateně po teráriu a třesou se jí nohy. Začal jsem hledat na internetu a našel jsem že by to mohlo být metabolické onemocnění kostí...hned jsem jí podal vitamin D3 rozpuštěný ve vodě. Samička se stále chová hrozně zvláštně (máma to popsala jako kdyby měla epileptický záchvat) proto prosím o radu jak ji mohu ještě pomoct/případně zda se valžně může jednat o onemocnění kostí.

Předem děkuji za odpovědi.

3.5.2018 12:32
gerry

XXX.XXX.177.233

Vaše samice pagekona je odvápněná, vitamín D3 jí tedy nepomůže. Nejrychlejší pomocí bude sirup s vysokým obsahem kalcia, seženete jej v každé lékárně.

3.5.2018 15:04
braada

XXX.XXX.174.13

Díky moc, dneska pro něj zajedu a hned jí ho dám tak snad uz neni pozdě. Dá se tomuhle stavu předejít jinak než podáváním cvrčků obalených ve vitaminové směsi?( třeba tím že dám do terária rozdrcené skořápky ) ne vždycky si totiž cvrčka vzala z pinzety tak sem ho pustil do terária a doufal ze si ho najde...

3.5.2018 18:59
braada

XXX.XXX.157.183

A ještě dotaz...kolik tak ml sirupu bych jí měl dát?

Díky moc, A.B.

4.5.2018 12:50
gerry

XXX.XXX.232.60

Hodně záleží na tom, jakou vit. směs používáte. Ideální by bylo dát do terária malou misku s práškem ze sépiové kosti, ta je lepší než skořápky a pagekoni si sami mohou regulovat množství vápníku v organismu konzumací této "kosti".

Velmi vhodné jsou také speciální směsi pro pagekony, které se nabízejí formou kašiček nebo gelu a do kterých můžete sépii vmíchat.

Kalciový sirup si dejte do injekční stříkačky a zhruba 3x denně aplikujte přímo do tlamky několik kapek. Tohle dělejte tak 2-3 dny po sobě, stav by se měl upravit, pokud není odvápnění ppříliš drastické.

5.5.2018 23:27
braada

XXX.XXX.224.197

Díky moc za rady...samice dnes vypada uz o dost lepe.

A.B.

6.5.2018 12:34
lupus4

XXX.XXX.5.116

Ideální by bylo dát do terária malou misku s práškem ze sépiové kosti, ta je lepší než skořápky a pagekoni si sami mohou regulovat množství vápníku v organismu konzumací této "kosti".

dovolím si nesouhlasit - sepiovka Ca/P 1,8/1 čili poměr zdaleka ne ideální

takže vhonější než skořápky v žádném případě není, složení snadno dohledatelné

snadno dostupné a daleko lepší jsou zkrátka skořápky

Přidejte reakci

Přidat smajlík