Prvomájová mláďata Epicrates cenchria alvarezi

Prodám Hroznýšovce duhového - 9 prcků, narozených 1. května. K odletu do sv...
Dohodou
Zdravíčko, dovezla jsem si domů po novotě mladého hroznýšovce duhového.
Bohužel mi ani po dvou týdnech nechce jíst - na potravu zaútočí a nechá ji ležet. Dávám mu mražené, což se ukázalo jako hlavní problém - byl zvyklý na živou stravu, což mi nebylo řečeno předem.
Nemám tak úplně "koule" na krmení živou myší, raději jsem když mám už mrtvou a tu předložím, chápu ale, že ne každému to musí vyhovovat.
Přemýšlím nad tím, jak ho na mražené krmení přeučit. Máte s tím nějakou zkušenost? Napadlo mě nastřihování, třeba by ho to navnadilo více. Slyšela jsem i názor jako "nech to být, až bude mít hlad, vezme si" ale nechci ho nechávat hladovět..
V teráriu má vše co potřebuje - úkryt, vlhko, "rybníček", světlo na jedné straně, možnost lézt..
Nějaká rada?
Na rozmraženou potravu si ještě zvyknout může, ale taky nemusí.Mám patnáctiletou guttku, která na rozdíl od jinejch nikdy nevzala jinou, než živou myš.Zkusil bych čerstvě zabitou, ale to se Ti asi taky nebude líbit.Při tomhle koníčku by sis měl zvyknout dřív než ten had, holt to k tomu patří.
Budu se snažit ho nějak pomalu na to navyknout. Zkusím myšku nastříhnout, třeba to v něm vzbudí nějaký zájem.. Holt když to nepůjde jinak budou živé. :)
Bohužel mno, chtěla jsem hada, pořídila jsem si ho a nějak mi nedošlo, že by třeba nemusel být ochotný přijímat zvířata mrtvá, což byla chyba. :D
Na druhou stranu, chci se teraristice věnovat více, třeba mě tohle zvířátko dokope dřív k uvědomění si, že prostě čas od času musí chcípnout nějaká myška.. :D :/.
Zkuste holátko po rozmražení zahřát na vyšší teplotu (cca 40°C), např. v sáčku v teplé vodě. Hadi "vidí" teplo a na takovou potravu mohou reagovat lépe. Pak holátko vemte do dlouhé pinzety nebo peánu a mírně s ním před hroznýšovcem pohybujte. Bude to pak pro něj jako živá potrava.
Jakmile si holátko uloví, ještě chvíli s ním jemně třepte a teprve pak pusťte.
gerry
napsal(a):
Zkuste holátko po rozmražení zahřát na vyšší teplotu (cca 40°C), např. v sáčku v teplé vodě. Hadi "vidí" teplo a na takovou potravu mohou reagovat lépe. Pak holátko vemte do dlouhé pinzety nebo peánu a mírně s ním před hroznýšovcem pohybujte. Bude to pak pro něj jako živá potrava.
Jakmile si holátko uloví, ještě chvíli s ním jemně třepte a teprve pak pusťte.
Moc děkuju za radu, určitě zkusím!
Inu, naučila jsem se krmit myškama. Už mi to nedělá takový problém. Ale problém nastal trochu jinde. Už dvakrát jsme dali myšku a had jednoduše myš zabije, chvíli ji drží a pak ji nechá být. Nesežere to. Takže..mi nebere ani živé ani mražené.. Může být před svlekem? Nebo prostě nemá hlad..?
ZoraDavello
napsal(a):
Inu, naučila jsem se krmit myškama. Už mi to nedělá takový problém. Ale problém nastal trochu jinde. Už dvakrát jsme dali myšku a had jednoduše myš zabije, chvíli ji drží a pak ji nechá být. Nesežere to. Takže..mi nebere ani živé ani mražené.. Může být před svlekem? Nebo prostě nemá hlad..?
Co jsem se dočetla, tak některý had zabije, ale neseže, protože se cití "ohrožen" tím, že na něj člověk zírá a čeká co bude :D. Kdyby začal myš žrát nemohl by se popř. bránit. Můj haďák taky potkana zabije, ale pak kouká na mě dokud neodejdu a nepřestanu čumákovat okolo, pak není problém. :).
Janinat
napsal(a):
Co jsem se dočetla, tak některý had zabije, ale neseže, protože se cití "ohrožen" tím, že na něj člověk zírá a čeká co bude :D. Kdyby začal myš žrát nemohl by se popř. bránit. Můj haďák taky potkana zabije, ale pak kouká na mě dokud neodejdu a nepřestanu čumákovat okolo, pak není problém. :).
Právě, že já sleduju jen do chvíle než had myš chytí, pak nechávám být, dokonce i vypínám televizi, zeslabuji počítač, aby ho to nerušilo..i kočky a psa vyhazuju, aby nešli očumovat..
Každopádně je teď nějak víc schovaný, a v neděli byl zakalený..asi se bude svlékat, tak to zkusím zase později.:).