Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2018 20:36
Jája96

XXX.XXX.39.119

Dobrý den, mám samce 1rok starého aktuální váha je 28g, zda se mi to málo. Mám ho doma měsíc, má problém s přijímáním živého, chtěl by jen banánovou kaši ale tu nemůže mít pořád. Bylo mi doporučeno 3 dny nechat o hladu, poté si dal asi 5ks cvrčka z pinzety ale stalo mě to skoro hodinu mávání krmením před čumákem.9.5 se mi do nej povedlo dostat 2ks švába o valikosti cca 0,5 cm od te doby nic nechce, nejde to ani po dobrem ani nasilim. Poustela jsem cvrcky každý večer di terária, dávala je i do misky, na pinzetu ale nic ho nezajímá jen by chtěl utíkat pryč. Poradíte jak na něj aby lovil a přijímal potravu s radostí?
Povedlo se mi již vykrmit malé gekonciky v celkem špatném stavu do pěkné kondice, ale jak se teď jedna o mé zvíře mám o něj strach :/.

16.5.2018 10:29
gerry

XXX.XXX.157.184

Zde bych se řídil heslem, že méně je někdy více. Určitě pagekona nestresujte pokusy o násilné krmení, jak jste sama poznamenala, bojí se a utíká pryč. Pokud byl dlouho navyklý na jednostrannou potravu (ona banánová kaše), je někdy potřeba více času na to, aby si zvykl na živé krmení.

Pouze mu každý večer nabídněte hmyz ve větší misce, tak, aby do ní bylo dobře vidět a hmyz nemohl utéct. Uvidíte, že sám přijde na to, jak lovit, naučí se to.

Můžete také využít komerčně vyráběné směsi pro tyto gekony, které již obsahují hmyz, ovoce a dostatek vápníku. Banánová kaše je výživově nedostatečná a jednostranná, ale kompletní kašovité krmivo zajistí správnou výživu po celý jeho život, pokud by se snad nikdy nenaučil lovit hmyz sám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík