Dobrý den, chtěl bych si koupit hada, ale je tu jeden problém. Nejsem řidič. Hada bych si chtěl přivést domů vlakem. Je to nejkratší cesta, ale i tak to potrvá přibližně 3 hodiny 40 minut. Chtěl bych se vás zeptat, jestli je to vůbec reálné a popřípadě jak hada převést. Vím, že se hadi obecně přepravují v pytlech, ale na internetu jsem se dočetl, že většina lidí hady přepravovala v krabici od bot, ve které byla nějaká nádoba s horkou vodou, ale to mi připadá takové blbé. Možná v červnu ve vlaku okolo poledne bude dost velké teplo, že ani nebudu ho muset nějakým způsobem zahřívat. Bude to můj první had, proto bych se chtěl s chovatelem setkat osobně, ale mám o hada strach, jestli cest přežije. Máte s tím nějaké zkušenosti nebo rady ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.144
Marek.V
napsal(a):
Nevidím v tom žádnej problém, v tomhle počasí na zahřívání zapomeň, jen ho nepolož někam na slunce nebo ke stropu. Ideálně do pytle který pak dáš třeba do perforované papírové krabice, tu položíš na podlahu nebo na sedadlo, takhle může většina hadů jezdit ve vlaku třeba týden.
Pokud pán takto poveze tmavku několik hodin či něco podobného je dost pravděpodobné že dojede s nachlazeným hadem. Užovka krabici snese, tmavka pokud nebude celou dobu nehybnej vzduch a 30 ve stínu to odsere. To jen pro příklad že to neni uplně vhodný. Pokud je to malé, je lepší vézt to v pytli na těle pod mikinou, ne ideální ale lepší tak si aspoň vezme teplo z vašeho těla. Ideál by bylo sehnat si nebo pujčit termobox a vézt ji v tom. Na co krabice která hada neochrání teplotně vůbec. Ve vlaku pokud bude horko se stopro bude větrat takže průvan ono sice stupňově může být dost ale pocitové teploty už nižší a u hada co byl zvyklej mít v tera 30 a nehybnej vzduch máte na průser zaděláno hned. Když ne vlastním autem tak hada jedin v přimeřeně velkém termoboxu. Sakra má to bejt váš mazel tak ta troška komfortu a menšího rizika za to stojí ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.144
Vezli mi takto hádě, v podobných teplotách - v kožené kabele, vlakem a busem... hádě mi dorazilo ledové, polomrtvé, vzpamatovávalo se měsíc a po pulroce chcíplo na plicní problémy... to jen tak na okraj...
Takže jo, vezte ho v kartonový krabičce a myslete si jak to stačí... ale pak tu nefňukejte nad následky až vám to jednou nevyjde (není myšleno na zadavatele ten se jen ptal).
Tmavky jsem sice nechoval, ale koukal jsem jaké mají mít teploty, dočetl jsem se že od 32 po noční pokles na 25 což se teď přes den krásně vlezem. Nevím jaký průvan bude v krabici ale řek bych že ne větší než v terárku. Ještě by mne zajímalo jak může průvan hada ochladit, dejme tomu bude ve stínu 30 had bude mít 30 průvan bude mít 30 had se nepotí aby mu průvan pomohl s ochlazováním.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.0
Nevite? No toho o hadec nevite dost. Ja mejm tmavkam dat pokles v noci na 25 tak mi dp tri dnu vsecky chrchlaj a sipou. A to jsou to hadi ruzneho stari od ruznych chovatelu. Hada pruvan neochladi ale vystavtw ho pruvanu a tmavku mate stopro marodnou. Proste to neni tak odolne zvire na teploty a tahani ven jako uzovky. Bohuzel. No nic, jdu se radsi venovat zberi neb diskuze s vami proc je lepsi termobox jak krabice evidentne postrada smysl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.144
Marek.V
napsal(a):
Pak tedy nechápu jak tmavky můžou prosperovat na Floridě, kde může být zimě v noci třeba 5 stupňů.
tak tmavka co se vylíhne venku a tmavka chovaná odmalička v tera u českých chovatelů je kur*a rozdíl... to je jak kdybyste terarijního hada chtěl vypustit do pralesa... za pár tejdnů nejdýl bude tuhej...
Za mne je převážení hada v obyčejnym kartonu byť v létě zbytečnej risk. proč tomu jít naproti? Nic se stát nemusí ale může. Beru že je to holt jednodušší než si sehnat něco pořádnýho ale ke mě přijet člověk pro zamluvenýho hada s kartonovou krabičkou bez pardonu ho vyhazuju ze dveří - neb takovej nemá dost zodpovědnosti na to dané zvíře chovat.