Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2018 15:12
zelva.s.r.o.

XXX.XXX.1.20

Dobrý den,

nevíte někdo co je to za druh želvy ? děkuji

12.6.2018 19:26
lupus4

XXX.XXX.21.148

vyfoťte pořádně hlavu, jinak je to určitě ssp. Trachemys, což je želva vodní...
krmení
1)Ryby
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs.
nejlépe by jí bylo od května do listopadu ve venkovním jezírku
Pro chov dospělé samice doma - akvárko 120 d x 50 š x 40 v - vody, + plošinka na výhřev s obyč. lampou tak vysoko, aby na karapaxu bylo kol 35°C, krmit mimo v lavoru (s vodou) nutná filtrace, nejlépe vnějším fitrem.

12.6.2018 20:38
zelva.s.r.o.

XXX.XXX.1.20

Mockrát děkuji.
Bylo mi řečeno, že je to želva bahenní a že sem měla volat na ochranu životního prostředí a málem sem z toho měla, průšvih". Ale jako laik jsem byla v domění, že želva bahenní je tečkovaná.
Tak děkuji, že jsem zjevně měla pravdu a nejsem úplný idiot. Je smutné, že takzvaný pán z ochrany přírody sám nepozná tečky a čárky.

13.6.2018 12:28
lukasbiker

XXX.XXX.37.12

lupus4 napsal(a):
vyfoťte pořádně hlavu, jinak je to určitě ssp. Trachemys, což je želva vodní...
krmení
1)Ryby
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs.
nejlépe by jí bylo od května do listopadu ve venkovním jezírku
Pro chov dospělé samice doma - akvárko 120 d x 50 š x 40 v - vody, + plošinka na výhřev s obyč. lampou tak vysoko, aby na karapaxu bylo kol 35°C, krmit mimo v lavoru (s vodou) nutná filtrace, nejlépe vnějším fitrem.

Prý želva vodní. Nemyslím to nějak špatně, ale tyhle názvy mě fakt dojímají. Ale každopádně Trachemyska je to na 100%.

13.6.2018 13:08
lupus4

XXX.XXX.91.69

lukasbiker napsal(a):
Prý želva vodní. Nemyslím to nějak špatně, ale tyhle názvy mě fakt dojímají. Ale každopádně Trachemyska je to na 100%.

hele kolaři, proto tam byly ty tečky... pro laika, což nálezkyně je, to byla informace, aby ji nedržela někde v krabici od bot na suchu, ale ve vodě
capišto?

PS. semiakvatická sladkovodní by ji možná nepomohlo

13.6.2018 13:54
clawedfrogs

XXX.XXX.156.2

Želva Bahenní (Emys Orbicularis) je od Želvy nádherné (Trachemys) k rozeznání více způsoby, tohle je každopádně Trachemyska. A upřímně by mě zajímalo, jaká by byla reakce kohokoli z ochrany ŽP při ohlášení, že jsem našel želvu bahenní...osobní zkušenost nemám, ale z toho, co jsem slyšel z důvěryhodných zdrojů, tak tam jsou jen úředníci, kteří často znají zvířata jen z fotek, bez jakékoli osobní zkušenosti. Někteří chovatelé, kteří měli zájem na chovech tuzemských druhů obojživelníků (pořízených z dovozu, ne z volné přírody) obdrželi i pokuty v situacích, kdy jim zvíře bylo doručeno třeba o týden dříve, než se byrokratický aparát rozhoupal k vydání příslušného povolení (které sice došlo, ale s pětidenním zpožděním).
Takže sám za sebe bych se na tento orgán asi neobracel, nicméně ostatním to nevymlouvám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík