Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat které ještěrky lze chovat bez živého krmiva, především na vegetariánské stravě a při nízkých nákladech, tedy žadnou velkou obludu jako je leguán zelený? Je nějaký takový gekon? Slyšel jsem že je možno je krmit nějakými sajrajty ale to se mi zas nechce, nesmí mu být zase strava na obtíž. Děkuji za typy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Winterfal3
napsal(a):
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat které ještěrky lze chovat bez živého krmiva, především na vegetariánské stravě a při nízkých nákladech, tedy žadnou velkou obludu jako je leguán zelený? Je nějaký takový gekon? Slyšel jsem že je možno je krmit nějakými sajrajty ale to se mi zas nechce, nesmí mu být zase strava na obtíž. Děkuji za typy.
bohužel žádné.
Aha, takže tady někdo řeší, čím zaplnit terárko, leguána označuje za gekona a chce chovat chuckwallu, která je v domácích chovech asi velmi vzácná a ani pro tento druh neexistuje česká literatura. Tak to jo. To jsou ti, co přispívají do červené části statistik úmrtnosti ještěrů v domácích chovech.
Omlouvám se, jestli jsem vás nějak naštval, ale tady většinou píšou lidi se zájmem o chov. Můj kamarád se takhle ptal taky, pak si tedy pořídil rovnou 3 chameleony pardálí a ti mu všichni do půl roku popadali. Samozřejmě knihu si žádnou nekoupil. Koupil si rovnou na chov náročné zvíře a hned 3x. Takto to bohužel chodí. Já se taky ptám lidí kolem, taky víc nevím, než vím, ale vždy si napřed otevřu knihu, studuju tam a až pak hledám na internetu.