Dovezla jsem si ze špatných podmínek spiloty, odcervim, zbavila neskutečného množství parazitů, místa od špatných svleku ošetřila Betadinou, ale ještě jsou věci se kterými si nevím rady, viz foto, prosím o radu jestli to co má s očima jsou paraziti nebo ne, a případně co na ně, a co to má na břichu, děkuji. Jedná se o 10ti letého samce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.74
Nic proti ale doprkna to nepoznáte ani když se had bude svlíkat? A to je chcete chovat? Oh my god
Je zakalenej a půjde do svleku, roste ho nebo mu udržujte dobrou vlhkost a tahejte ho co nejmíň nic na něj nepatlejte teď. A už vůbec ho nestříkejte ničim proti parazitum jinak bude další svlek opět nahovno. Břicho má bud po špatných svlecích starou jizvu nebo od něčeho spálené každopádně je to zhojené a dál bych v tom nehrabala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.198
Nikola89
napsal(a):
Nejsem idiot, tohle nejsou zakalené oči před svlekem, bohužel mi nešlo udělat lepší fotku.
Sorry ale jsou, až se mi nějakej z 28 hadů zakalí udělám jich vám třeba dvacet. může tam mít starej svlek z minula, stává se to běžně. kort jestli se svlíkal dřív blbě ale nahovno se to odstraňuje ručně. Buď je to běžný zakalení nebo starej svlek, ale pokud je to jen te´d zakalený jakýmkoli ručním pokusem o sundání mu max ublížíte. takže bych prostě počkala na svlek.
Jako zánět to fakt neni ani nic jinýho. Na to aby tohle člověk poznal lepší fotku fakt netřeba a jo tejranejch hadů mi rukama prošlo dost. Tenhle je ještě v supr stavu oproti některejm. Dejte mu normální podmínky, nakrmte ho držte mu vlhkost on se toho postupně zbaví sám. i když dokud to nesleze asi moc žrát nebude.