Ahoj prosím vás, mám problém s mojí pictou. Mám 2 páry a jedna samička má něco s očima. Měla před týdnem problémy se svlekem, nakonec se svlékla kromě kusu na hlavě, ale na pravém oku se jí udělala jakoby tvrdá blána, na pohled jakoby měla vysušený oko. Známý mi poradil jí to pořádně navhlčit a opatrně sundat pinzetou, ale na to si netroufám, tak jsem s ní byla ve čtvrtek u veterináře a ten jí odstranil zbytek kůže z hlavy, ale ne z těch očí s tím, že by počkal do dalšího svleku. Že se svlékají i oči a že to vypadá, že tam bude více zaschlých vrstev. Jenže ona nevidí už ani na to druhé, to se jí "zakalilo" ale nesvlékala se. V ten čtvrtek měla levé oko ještě v pohodě (viz foto) Musím jí krmit pinzetou, protože cvrčka nechytí, jen kouše kolem sebe zhruba tam kde by mohl být, když se jí dotkne. Stalo se vám to někomu? Jak se to dá řešit? Ostatní picty jsou naprosto v pořádku, problém je jen u ní. Jinak je aktivní, když jí nakrmím tak v pohodě žere. Držím teď vyšší vlhkost, ale spíš mi přijde, že se to zhoršuje. Fotky- první fotka levýho oka ve čtvrtek, druhá pravý oko, třetí levý oko dneska a fotka tera, momentálně mám písek víc smíchanej s rašelinou kvůli vlhkosti.
E: omlouvám se za ty přetočený fotky, nevím proč mi je to tady pořád takhle přetáči :-/.
Díky všem za pomoc jinak pro ty co by někdy hledali a stalo se jim něco podobnýho, tak se to vyřešilo zvýšenou vlhkostí a postupně svleky. Po prvním svleku se jí očistilo jedno oko, druhý bylo jen trochu lepší a po druhém má první stále čistý a druhý max už jen jednu vrstvičku, takže očekávám příštím svlekem bude úplně v pohodě. Už sama loví i vidí, takže vyřešeno