Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2018 18:24

Dobrý deň.
Mám korytnačku už 5 rokov a v poslednej dobe je nejaka divná. Už vyše mesiaca mi nejedla.a ani do vody nechce chodiť. Krmila som ju surovím masom. a skúsala som už všetko aj sušene rybyčky všetko čo ma napadlo. niekto mi hovoril že to ma nejaké vegetačné obdobie ale mne sa nezdá že by to mohlo byť aj cez leto. a za 5 rokov sa to stalo prvý krát. prosím poraďte mi
za odpovede vopred ĎAKUJEM.

17.7.2018 20:26
lupus4

XXX.XXX.2.194

Nepíšete nic o chov. podmínkách, teplotách, ale už z toho "co krmíte" je jasné, kde je chyba. Samotné maso nestačí...tj. jako by ste stavěla barák jen z cihel bez malty
na suché "vymoženosti" ze zveráků zapomeňte

krmte:
1)Ryby SLADKOVODNÍ (ne mořské)
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní, suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs. Receptů spoustu.
akvatera (pro 1 dospělou 0,1) min 120d x 50š x +40(vody), ostrůvek, výhřevné místo. bodovkou na cca35°.
Od 15,6, začla sezona na dravce (ryby) a rybářské prodejny mají každodenní úhyny návnadových rybek, které vám rádi přenechají za pakatel nebo i zdarma - je to jen o domluvě (já už mám na zimu zamražíno ).

17.7.2018 20:30

lupus4 napsal(a):
Nepíšete nic o chov. podmínkách, teplotách, ale už z toho "co krmíte" je jasné, kde je chyba. Samotné maso nestačí...tj. jako by ste stavěla barák jen z cihel bez malty
na suché "vymoženosti" ze zveráků zapomeňte

krmte:
1)Ryby SLADKOVODNÍ (ne mořské)
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní, suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs. Receptů spoustu.
akvatera (pro 1 dospělou 0,1) min 120d x 50š x +40(vody), ostrůvek, výhřevné místo. bodovkou na cca35°.
Od 15,6, začla sezona na dravce (ryby) a rybářské prodejny mají každodenní úhyny návnadových rybek, které vám rádi přenechají za pakatel nebo i zdarma - je to jen o domluvě (já už mám na zimu zamražíno ).

ryby aj žižali som už skusala a aj rastliny. rybami som ju dokonca krmila aj predtym ale to my potom nechcela už jest potom som ju krmila sušenymi červykmi ale aj to po čase odmietala potom som jej kupila taku namiešanu zmes a toho sa ani nedotkla a nakoniec som skusila surove meso a to jej moc chutilo len teraz som s nej zufala nič nechce vyskúšam este tych slimakov ale neviem.

17.7.2018 20:35
lupus4

XXX.XXX.2.194

Děvče, neškodilo by napsat o jaký druh se jedná a popsat podmínky chovu. Tak nějak jsem předpokládal, že jde ssp. Trachemys.
Jak často krmíš ?
dej foto akvatera i želvy

17.7.2018 21:13

lupus4 napsal(a):
Děvče, neškodilo by napsat o jaký druh se jedná a popsat podmínky chovu. Tak nějak jsem předpokládal, že jde ssp. Trachemys.
Jak často krmíš ?
dej foto akvatera i želvy

krmila som ju 2krat za tyzden niekedy 3 krat ona keď bola hladná tak začala búchat na sklo a vedela som že chce papať. svetlo jej zapinam každý deň cca na 3-5 hodin.

17.7.2018 22:23
lupus4

XXX.XXX.2.194

Je to Trachemxs scripta scripta. Sviť alespoň 10 hod. Na karapaxu (krunýři) by měla mít (pod lampou) kol 35°C.
Nevidím nikde filtraci. Jak často měníš alespoň část vody ? Kolik litrů vody tam je ?
Vypadá to, že má plíseň na krunýři...vydrbej ji to třeba kartáčkem na zuby, je-li to jen napovrchu pomůže ji několikrát vykoupat ve velmi slabém roztoku hypermanganu, jde-li to už do hloubky může to být průšvih.
Jinak krm tak 1x za 4 dny, mimo terko v nějakém lavoru ad libidum (do sytosti) cca do 20 min. Mezitím vysaj hadičkou všechen kal a ekrementy. Ten písek vyhoď a nech jen holé dno. Je to jen rezervoár bordelu a pak snadno vzniknou mykotické problémy...
Teď krm JEN malé celé rybky.
Pokud je nebude chtít, dej ji klidně týden pauzu - hlad je nej kuchař
Zítra ji očisti ten krunýř, vyčisti akvárko a dej vědět, zda to má jen na povrchu, či jí to už jde do hloubky...

17.7.2018 22:28

lupus4 napsal(a):
Je to Trachemxs scripta scripta. Sviť alespoň 10 hod. Na karapaxu (krunýři) by měla mít (pod lampou) kol 35°C.
Nevidím nikde filtraci. Jak často měníš alespoň část vody ? Kolik litrů vody tam je ?
Vypadá to, že má plíseň na krunýři...vydrbej ji to třeba kartáčkem na zuby, je-li to jen napovrchu pomůže ji několikrát vykoupat ve velmi slabém roztoku hypermanganu, jde-li to už do hloubky může to být průšvih.
Jinak krm tak 1x za 4 dny, mimo terko v nějakém lavoru ad libidum (do sytosti) cca do 20 min. Mezitím vysaj hadičkou všechen kal a ekrementy. Ten písek vyhoď a nech jen holé dno. Je to jen rezervoár bordelu a pak snadno vzniknou mykotické problémy...
Teď krm JEN malé celé rybky.
Pokud je nebude chtít, dej ji klidně týden pauzu - hlad je nej kuchař
Zítra ji očisti ten krunýř, vyčisti akvárko a dej vědět, zda to má jen na povrchu, či jí to už jde do hloubky...

Zatial dakujem za rady a to nema plieseň ale vodny kameň neviem ako jej to mam dať dole a ma tam dva filtre jeden v jednom rohu a druhy v druhom vodu jej cistim 1krat za tyzden a filtre 2 krat
može tam byt cca 55 litrov vody.

17.7.2018 22:29

ale velmy pekne vam dakujem.

18.7.2018 06:20
lupus4

XXX.XXX.25.147

nema plieseň ale vodny kameň

to ti řekl kdo ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík