Dobrý deň.
U známeho ma zaujali tieto potvory a chcel by som doma dve aj ja.
Bude pre ne stačiť terarium 50x30x40 cm? Aké osvetlenie? Lebo by to bolo v tmavej predsieni domu.
Aké vyhrievanie? A akú vrstvu tej kokosovej drte?
Aké kupované krmivo sa dá použiť okrem zvyškov zeleniny? To len tak do zálohy keby som doma nenašiel ani list kapusty nech neostanem zaskočený.
Miro84
napsal(a):
Dobrý deň.
U známeho ma zaujali tieto potvory a chcel by som doma dve aj ja.
Bude pre ne stačiť terarium 50x30x40 cm? Aké osvetlenie? Lebo by to bolo v tmavej predsieni domu.
Aké vyhrievanie? A akú vrstvu tej kokosovej drte?
Aké kupované krmivo sa dá použiť okrem zvyškov zeleniny? To len tak do zálohy keby som doma nenašiel ani list kapusty nech neostanem zaskočený.
Bude pre ne stačiť terarium 50x30x40 cm?
jo
Aké osvetlenie? Lebo by to bolo v tmavej predsieni domu.
aktivují v noci
Aké vyhrievanie?
aby byla teplota 26-28 °C (žárovkou, topnou deskou)
A akú vrstvu tej kokosovej drte?
min 5cm, raději víc
Aké kupované krmivo sa dá použiť okrem zvyškov zeleniny?
kupovat netřeba, postačí luční směs, sepiovka, velká miska na VODU.
K tým ohrievacim doskam a kameňom. Všade uvádzajú len výkon vo W a niesu regulovatelne. S akým výkonom mám zobrať aby to mohlo ísť stále a teplota bola tých 26-28 stupňov? Viac by sa my páčil kameň sú vodotesné a môžu byť položené na vlhkom substrátu.
Ešte posledná otazka. Je možné mať v terrariu aj nejaké živé rastliny?
Zkuste topný kabel pod terárium, s tím že budete moci s terkem "šoupat" tak, aby byla vyhřívaná jen taková část, co je třeba k udržení potřebných teplot v závislosti na okolních teplotách
jen k "návodu" od lupuse, bych připomněla, že je třeba lignocel udržovat stále vlhký, aby celková vlhkost byla cca 70 - 80%
Živé rostliny použít můžete a to buď pro ně jedlé či ne, ale budou stejně brzy "oslizované",
takže je lepší umělé, co jdou snadno opláchnout...aby to alespoň trochu bylo "na krásu"
vše polopaticky vysvětleno najdete např.
http://www.chovameachatiny.cz/.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!