Dobrý den,
Mám svou první snůšku od jedné z mých samiček agam a proto bych se ráda zeptala na průběh inkubace, nebo spíše jak se vejce postupem času mění. Nikde totiž nemohu najít jak vypadá vejce těsně před vylíhnutím.
Vajíčkům je dnes přesně 60 dní což podle všech informací při vyšší teplotě (cca 28,5°C)už je možný termín pro líhnutí. Vejce mám uložena v inkubátoru na vlhkém vermikulitu, všech 10 na sto procent podle prosvícení oplodněno a podle pravidelných kontrol se všechna úspěšně vyvíjejí a uz jsem zaznamenala i pohyb mláďat ve vajíčkách (což me upřímně úplně dostalo).
Před 2 dny jsem u poloviny vajíček blíže ke zdroji tepla zaznamenala náhlé změknutí, druhá polovina dále od tepla sice maličko změkla taky ale ne tak moc. Okamžitě jsem zvýšila vlhkost vermikulitu a při dnešní kontrole vajíčka vypadala stejně, jedno je o hodně měkčí než ostatní. Myslela jsem že zahynulo tak jsem ho ze zvědavosti prosvítila a mládě ve vejci se hejbe. Takže konečný dotaz: znamená změknutí vajec přípravu na líhnutí, nebo je něco špatně přestože vlhkost i teplota jsou ideální? Prosím zkušené chovatele o radu.