Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2018 08:02
Janinat

XXX.XXX.22.206

Dobrý den, píši snad ani ne tak s problémem (doufám), ale spíš že chci víc těm svým hadicím porozumět. Mám 11ti letou regiusku (já ji mám od začatku tohotu roku) a kromě toho, že je to klasický potížista s krmením, nikdy nemě žádný jiný problém (ale obecně v průměru to "držíme" mladý potkan za měsíc, měsíc a půl). Terárko 120x60x80, teplota 26-28°C, pod žárovkou více plus výhřevný kámen, bukové štěpky...žádná změna, žádná novinka. Není čerstvě po ani před svlekem. Poslední cca 2 týdny se začal koupat smotaný v miste s vodou klidně i celou noc. Prohlédla jsem jeho i terárko a parazity jsem neviděla, jinak žádná jiná změna v chování. Včera večer bylo krmení (úspěšně-hurá :)) a hned po tom co potkana zdlábl, se zase naložil do misky a koupe se až doteď. Koupání mu nikdy nevadilo, ale nikdy to ani takhle nevyhledával, čím ta změna?. Tak bych byla ráda za Vaše zkušenosti, rady, tipy.. děkuji. :)

18.10.2018 11:02
RZ.Snakes

XXX.XXX.40.106

Prostě má jen chut se naložit do vody. Maximálně je možnost že se bude svlékat tak se zvlhčuje protože v terariu je třeba menši vlhkost. Každopádně v tpm nehledej problém. Je v pohodě mě se takhle użovka někdy koupe i několik dní v kuse.

18.10.2018 12:05
Janinat

XXX.XXX.22.33

Děkuji :)

18.10.2018 22:07
Pandinus

XXX.XXX.132.88

RZ.Snakes napsal(a):
Prostě má jen chut se naložit do vody. Maximálně je možnost že se bude svlékat tak se zvlhčuje protože v terariu je třeba menši vlhkost. Každopádně v tpm nehledej problém. Je v pohodě mě se takhle użovka někdy koupe i několik dní v kuse.

Ani u užovek vyjma semi a akvatickych druhů není koupaní normalní. Řeší tím zpravidla přehřátí nebo topí parazity. Regiusky se nekoupou vůbec, nechápu proč tedy srovnáváte hrušky s jablky. Chuť naložit se do vody lze akceptovat tak u curtusek

19.10.2018 09:45
Janinat

XXX.XXX.22.206

Pandinus napsal(a):
Ani u užovek vyjma semi a akvatickych druhů není koupaní normalní. Řeší tím zpravidla přehřátí nebo topí parazity. Regiusky se nekoupou vůbec, nechápu proč tedy srovnáváte hrušky s jablky. Chuť naložit se do vody lze akceptovat tak u curtusek

V místnosti u hadů mám topení vyplé, aby se jim potřebně přes noc teplota snížila. Žaluzie zatáhlé tak, aby jim přes den nesvítilo přímo do terária a i teploměr v teráriu, kde se to snažím udržovat při stejném. Vodu měním obden, hada jsem prohlížela několikrát, šupiny neodstávají, nic po něm neleze, ani že by se někde spálil, jinak je stejně "živý".. Naopak krmení více než jindy bez problému a vypadá dle mého "laického oka" zdráv a jediná změna kterou sleduji je to koupání. Kámen je opravdu spíše jen zlehka výhřevný, okolní teplotu nezvedá, žárovku mám exo terra, nevím teď přesně kolik W, ale celkově v terku je kolem těch 26-28°C, má i chladnější místo na schování. Včera jsem ho vytáhla z vody a na chvíli si vlezl do jeskyně, chvíli na to si vylezl nahřát se pod žárovku a za chvíli zase koupat až doteď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík