Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.136
Zdravim, chtěla bych pozadala o radu. V domě u sklepa jsem nasla asi tricentimetrove (mereno bez ocasku) mlade jesterky. Bylo ztuhle chladem myslim. Koupila jsem terarijni substrat pro plazy a cervy, ktere zatim mlade ignoruje, nahrivam lampickou. Je potřeba jako krmení pro tak malou jesterku neco jiného? Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.136
Nepovažuji jesterku z přírody za domaciho mazlíčka, pouze jsem se snazila zachránit mu život a opět vypustit do přírody. To je pro ty, kdo mě napadají za nezákonný odchyt!
Ona naprostá většina mláďat, nejen plazů, se v přírodě nedožije dospělosti. Snaha o pomoc a zvýšení šancí konkrétnímu nalezenému prckovi je fajn, ale ve Vašem případě na to zatím nemáte potřebné znalosti a vybavení, takže rovněž doporučuji vypuštění, dokud je relativně teplo, šupnout někam pod pařez/hromadu palivového dříví a doufat, že je dostatečně v kondici, zahrabe se tam a přečká zimu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepovažuji jesterku z přírody za domaciho mazlíčka, pouze jsem se snazila zachránit mu život a opět vypustit do přírody. To je pro ty, kdo mě napadají za nezákonný odchyt!
Tomuhle Vy říkáte "napadání"? Pokud tu ještěrku odchytnete, dáte ji do tepla, tak zimu přežije těžce.