Gekoncik nocni eublepharis macularius

Gekončík noční
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2018 19:33
Rytychs

XXX.XXX.96.249

Dobrý den, mám vestavenou tera stenu s 3D funkčními terarii, choval jsem v tom ruzne hady. Tera jsou po drobne prestavbe vhodne pro napr. pro Gekonciky nocni a jine jim podobne., byl jsem vzdy proti chovu ješterů z duvodu chovu ci kupovani hmyzu. Po mnoha letech jsem podlehl. První jesteri doma takze chov cvrcku nastal. Tim padem je mnoho potravy a prazdna teraria. Poridil jsem si 1.1 Gekončíků činskych do mensiho tera hodne plastickeho 3D (80 x 30 x 30) s vzhledove podobnym klimatem jako v prirode. Do vetsiho tera taktez 3D (80 × 80 x 60 ) bych rád eublepharis macularius . Zatim nejsem rozhodnut zda chci vubec odchovavat mlade. Nejsem typ jezdit po burzach a prodavat mlade. Teraria spise okrasneho razu...na kochani

Do tera bych chtel skupinu 1,3 - 5 nebo pouze female. Samec lze predpokladam doplnit vzdy k samicim a v jakemkoliv veku to jsem se nikde nedocetl nebo jsou starsi samice teritoriální a nove zvire by usurpovali? Nebo je to hodne individuální?

Dalsi dotaz by byl na "párovaní" mutací, o tomto jsem se take zatim nikde nedocetl. Jsou li nektere mutace ktere k sobe jsou absolutne nevhodne, tim ze ma vize o velke barevnosti v 1.5 skupine bych se nerad dopustil hlouposti jiz pri nakupu zvirat.

Par dni v tom lezim prolizam website, clanky a pod. Na toto jsem nikde nenarazil a je to dulezite as pro zacatek.
Diky za seriozni info, ale spise polapaticky ...jiz ted mam v mnoha vecech radny hokej.
Kdyby nekdo poradil i mimo diskusy budu rad.
Petr

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2018 14:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je pravda, že starší gekončíci mohou být na nově příchozího agresivní, mohou (a často i budou) na něho útočit, obzvlášť pokud bude mladší. Skupina samic by neměla být problém, pokud budou mít dost místa - gekončíci noční mohou být teritoriální, obecně se jim dobře daří o samotě, takže čím víc prostoru pro skupinu, tím lépe, aby si moc nelezli do cesty. Neměli by například být nuceni sdílet jednu skrýš. Nejsem si tedy moc jistá, jestli je plocha 80x80 dostačující pro tak velkou skupinu, jakou byste chtěl... 1.5 je rozhodně moc, osobně bych byla opatrná už se třemi samicemi.

Ohledně toho pohlaví - pokud nechcete chovat mladé, nevím, jestli se vyplatí riskovat co-hab samic se samcem. S mutacemi bohužel neporadím, s tím vůbec zkušenost nemám, ale přesto doufám, že jsem trochu pomohla.

17.11.2018 15:14
Rytychs

XXX.XXX.96.249

Děkuji za odpověď, je určitě užitečná , počet více zvířat beru v potaz, bude dost ukrytů a funkční pozadí, i tak ale zvolím spíše 1,3 . nebo 0,3 . takto velké mám dvě terária.

19.11.2018 13:22
lukasbiker

XXX.XXX.37.12

Pokud je nechcete množit tak je zbytečné kupovat skupinu 1,3, tak či tak se budou pářit a klást vajíčka a je škoda vejce vyhazovat. Raději 3 samičky v tomto případě.

22.11.2018 21:51
Rytychs

XXX.XXX.96.249

Jiz jsem před dokoncenim teraria, o vikendu kouknu burzu Jihlava a Brno , predpokladam že tam něco koupím. Rád bych oranzová zvířata.

Přidejte reakci

Přidat smajlík