Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se dá začínat s chovem chameleonů s Chameleonem Pardálím, zda to není moc těžké a finančně náročné. Choval jsem ptáky, savce, ryby ale plazy ještě ne. Samozřejmě jsem si něco načetl. O Chameleonu Jemenském také vím, ale radši bych chtěl Pardálího. Děkuji za odpovědi.
ReptileGod
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se dá začínat s chovem chameleonů s Chameleonem Pardálím, zda to není moc těžké a finančně náročné. Choval jsem ptáky, savce, ryby ale plazy ještě ne. Samozřejmě jsem si něco načetl. O Chameleonu Jemenském také vím, ale radši bych chtěl Pardálího. Děkuji za odpovědi.
Já měla začínala současně s pardálím i jemenským a chov mi přišel skoro nastejno, pouze pardál chce trochu vyšší vlhkost a když byl prcek, chlastal jak Dán. Základ je dobré téro, hlavně s dobrým odvětráváním.
Eli22,
(omluva to ReptileGod, že vstupuji do vaší diskuze)
máme teprve měsíc chameleona jemenského a asi týden už mu visí ocásek. Občas ho má ležérně přehozený přes větev, ale už jsem ho strašně dlouho neviděla s ocáskem smotaným, což dřív běžně měl. Je to nějaký problém? Jinak se jeví v pořádku.
Maky
MakyM
napsal(a):
Eli22,
(omluva to ReptileGod, že vstupuji do vaší diskuze)
máme teprve měsíc chameleona jemenského a asi týden už mu visí ocásek. Občas ho má ležérně přehozený přes větev, ale už jsem ho strašně dlouho neviděla s ocáskem smotaným, což dřív běžně měl. Je to nějaký problém? Jinak se jeví v pořádku.
Maky
Těžko říci, ocas jsem nikdy nemusela řešit, jestli visí nebo je srolovaný. Chtělo by to fotku, jak chama, tak terárka a vědět podmínky (uvb, světlo, teplo, hlavně větrání, vitamíny, minerály atd.)
Ok, na výšku metr, je dělané a kupované na burze, větrání dole mřížka a ve stropě, posuvná dvířka, krmime cvrcky obalené v reptivite d3, uvb 4 hodiny denně a vyhrevne světlo od 6 do 23.
Na fotce je vidět jen ten ocas 😉 jinak je za větví 😊
MakyM
napsal(a):
Ok, na výšku metr, je dělané a kupované na burze, větrání dole mřížka a ve stropě, posuvná dvířka, krmime cvrcky obalené v reptivite d3, uvb 4 hodiny denně a vyhrevne světlo od 6 do 23.
Na fotce je vidět jen ten ocas 😉 jinak je za větví 😊
Z fotky není nic vidět, chtělo by to foto celého terárka. Co se týče chamíka, možná fotka zkresluje, ale zdá se mi, že nemá moc dobrou barvu. A UVB 4 hodiny je málo a světlo 6 až 23 je moc. UVB min 10 hodin a výhřevné bych dala třeba od 7 do 20 maximálně. A přidala bych vápník. Jak je větrané v tom stropě? Po celé délce?
MakyM
napsal(a):
Opravdu? To jsou úplně odlišné informace než mám. Myslím tu délku svícení.. Ano, je převážně hnědý, to se vám nezdá. Ano, větrání je po celé délce. Večer zkusím nafotit.
A jaké máte info ohledně UVB a vyhřívání (+ osvětlení)? Já svítím v zimě (jak UVB, tak výhřev) cca 12 hodin, v zimě 10 hodin. Pokud mu něco svítí od 6ti do 23, tak si i málo odpočine.Mně v noci klesá teplota klidně na 18-19 st. Jakou tam máte vlhkost, jak často rosíte a kolik?
MakyM
napsal(a):
Děkuji, asi svitime moc dlouho a uvb krátce a hlavně málo žere. Pouze dva cvrcky za den. Veliké a pak už nechce, zkusím menší a víc. Teď jsem si přečetla, že mu mohu dát potravu do kelímku a snad se nazere víc. Doufám, že naše chyby přežije a začne se mu dařit. Ještě jednou děkuji.
No ale možná tam bude i jiný problém než v tom svícení, proto se ptám na vlhkost atd.