Dobrý den,
Zkouším dnes znovu vznést dotaz. Mám obavu, abych něco nezanedbala. Sameček agamy vous. od půlky prosince málo jedl. Postupně vůbec. Teď již 3 dny spí zavěšený na zadní stěně terária. Dle dostupných informací zimuje. Jenže nevím, jestli je dost starý, aby to zvládl.
Do té doby byl velmi atraktivní.
Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A vy.... zimujete? Agamák má v terárku 12 °C?
Je vůbec ještě živej?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Osimi
napsal(a):
No jasně, že žije. Prosila jsem o radu někoho zkušeného. Tohle mi moc nepomohlo.
Jde o to, že agama bude zimovat jen, pokud zimujete.
Pokud jste VY zazimovala, tak ano, že se agama nehýbe je normální. Máte jí při cca 12 stupních ve tmě.
Pokud ale nic takového jako zimování neprobíhá a agama je normálně ve vyhřívaném teráriu, tak pokud není mrtvý, brzo bude.
Osimi
napsal(a):
Dobrý den,
Zkouším dnes znovu vznést dotaz. Mám obavu, abych něco nezanedbala. Sameček agamy vous. od půlky prosince málo jedl. Postupně vůbec. Teď již 3 dny spí zavěšený na zadní stěně terária. Dle dostupných informací zimuje. Jenže nevím, jestli je dost starý, aby to zvládl.
Do té doby byl velmi atraktivní.
Děkuji za odpověď.
Můžu se zeptat, proč by měla agama v osmi měsících (takhle starý jedinec je stále juvenil u něhož je jakýkoliv pokus o hibernaci u laika zbytečný hazard a pozbývá smyslu) pokud je v odpovídajících teplotních podmínkách?
Spíš to zavání tím, že když slezla v místnosti teplota, klesla pochopitelně teplota i v teráriu a vlivem toho nejede agamě dobře metabolismus. Logicky pak zvíře nežere. Pokud si majitel tohle nepohlídá, následně se diví, že se zvíře sotva hýbe.
Děkuji moc za odpověď. Ano,jsem laik. Kdybych byla odborník, nebudu se muset ptát. Je to má první zkušenost z terarijním zvířetem. Mam ho od 7/18. Od chovatele. Snažila jsem se přečíst co se dalo. Bohužel názory nejsou jednotné.
Všude se však píše, že se zimují jen dospělí jedinci. Takže jsem fakt záměrně nedělala nic proto, aby zimoval.
Teď díky vaší odpovědi tuším, že jsem si nepohlidala podmínky v zimě (má chyba).
Co teď?Teplo zvýším. Mám ale čekat až sleze sám, nebo ho rušit?
Mimochodem -žije. Kontroluji ho několikrát denně jaký mám o něj strach.
Díky za normální odpověď.