Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2019 21:57
boikana

XXX.XXX.64.140

Dobrý den,

na facebooku jsem narazila na dotaz o videu se dvěma suchozemskými želvami viz: https://www.facebook.com/groups/admin.sisyfos/permalink/10156076926464109/

Nejsem si jistá jestli bude odkaz fungovat, takže stručně popíšu: Na videu jsou dvě suchozemské želvy, jedna je převrácená na krunýři a druhá do ní strká - naráží, dokud ji nepřevrátí zpět na nohy. Poté původně převrácená želva utíká pryč a druhá želva za ní, po nějaké vzdálenosti ji dál nepronásleduje a otáčí se jiným směrem (předtím běží těsně za ní).

A má otázka zní: Je video ukázkou "želví solidárnosti", tedy pomáhají si želvy pokud je jedna převrácená zpět na nohy? Nebo jde o mimovolný efekt pokusu vyhnat/vystrkat druhou želvu pryč? Je to tak že ke konci želva vyhání tu převrácenou nebo...?

Děkuji za odpověď

14.1.2019 08:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

za b je správně

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2019 16:03

Nikdy jsem teda neviděl, že by jedna želva cíleně otáčela druhou, buď ji otočila omylem nebo takto jako je ve videu (Také si myslím že se ji snaží jen odstrkat pryč)

15.1.2019 16:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Nikdy jsem teda neviděl, že by jedna želva cíleně otáčela druhou

otáčení je normální "postup" při boji samců, jen v normálním terénu, kde se má otočený o co zapřít, je návrat do normální polohy otázkou pár vteřin

viděl jsem to u mých samců (zvláště na jaře po probuzení) velmi často
(x krát denně)
zatímco při "přetlačování" hraje roli váha, při přetáčení i o kilo lehčí 1,0 přetočí i 2x těžšího bez problémů...

15.1.2019 18:19
boikana

XXX.XXX.94.71

lupus4 napsal(a):

otáčení je normální "postup" při boji samců, jen v normálním terénu, kde se má otočený o co zapřít, je návrat do normální polohy otázkou pár vteřin

(x krát denně)
zatímco při "přetlačování" hraje roli váha, při přetáčení i o kilo lehčí 1,0 přetočí i 2x těžšího bez problémů...

Díky za odpověď :) Na fb samozřejmě prezentováno jako dojemná soucitnost zvířátek

15.1.2019 19:24

lupus4 napsal(a):

(x krát denně)

Ano u soubojů ano, ale já myslel že by želva cíleně otočila druhou, jen proto aby ji ,,zachránila''

Přidejte reakci

Přidat smajlík