Připojím se s dotazem ohledně snůšky. picta dorsalis co mám by měla být samec ( inkubováno na nízkou teplotu) ale pravděpodobnost, že to tak bude je prý kolem 80%. Pokud by to byla samice, jak často snášejí vejce? Je snůška pravidlená? Celkem mě děsí představa, že želva vejce zadrží (egg bound), děje se to často? Souš na vyhřívání není uzpůsobena na snůšku, je to problém? Snese želva vejce i na dno akvária?
co dělat s neoplodněnou snůškou vajec želvy nádherné
1) vyhodit
2) Želví vejce - žloutek je oranžově žlutý a bílek s nádechem do zelena. Výživnou hodnotou se rovnají přibližně vejcím ptačím. Jen čerstvá želví vejce se vaří a vařená, oloupaná se vkládají do želví polévky a do ragú. (nemám vyzkoušeno , používám za 1) )
A zda je normální, že želva snesla svoji první snůšku ve 25ti letech?
normální to není , snášet by mohla daleko dříve...
D_H
napsal(a):
Připojím se s dotazem ohledně snůšky. picta dorsalis co mám by měla být samec ( inkubováno na nízkou teplotu) ale pravděpodobnost, že to tak bude je prý kolem 80%. Pokud by to byla samice, jak často snášejí vejce? Je snůška pravidlená? Celkem mě děsí představa, že želva vejce zadrží (egg bound), děje se to často? Souš na vyhřívání není uzpůsobena na snůšku, je to problém? Snese želva vejce i na dno akvária?
Posunu to nahoru, asi to zapadlo