Mám prosbu o radu. Děti a já chceme domácí zvíře. Manžel nesnáší hlodavce, takže se výběr přesunul na terarijní zvířata.
Na agamu vousatou nemáme prostory, jinak by byla ideální. Existuje nějaké podobně přátelské ter. zvíře s menšími nároky na terárium?
- Nesmí to být had/užovka, nevím proč, ale doma je nemají rádi, ne šneky, žáby, pavouky, strašilky, želvy.
- chameleon nebo gekončík noční mi jako nějak extra přátelské stvoření nepřijdou (možná jsem měla jen smůlu na jedince)?
Nároky - měl by mu být příjemný kontakt, ne extra rychlý, jestli pralesní nebo pouštní je asi jedno, myslím, že zvládnu oba biotopy, zbytek podmínek také myslím dokážeme vytvořit.
Rozměry terária max 80x40, výška cca do 50 cm.
Ocením zejména tipy na přátelštější druhy gekonů.
Moc děkuju za nápady
Dobrý den,
Jako přátelské bych označil pagekony řasnaté(rhacodactylus ciliatus)(crested gecko). Jsou to snadno ochočitelní gekoni z Nové Kaledonie (tzn.tropičtí). Poměrně často se doporučují začátečníkům, avšak špatně hospodaří s vápníkem a tak jsou náchylní na všechna možná onemocnění s tím spjatá. Velkou výhodou je pak třeba to že jsou spíše noční a tak nepotřebují UV záření. Mají rádi děti - máme doma osm dětí a všichni jsme si je zamilovali. Velikostně se do vašeho terária také hodí. Co se týče ceny můžou stát okolo 700-1500,-kč/ks, když ale dobře pohledáte, najdete i za 400,-kč.
Přeji hodně štěstí a radosti do chovu. :)
Ciliatus
kachna
napsal(a):
Mám prosbu o radu. Děti a já chceme domácí zvíře. Manžel nesnáší hlodavce, takže se výběr přesunul na terarijní zvířata.
Na agamu vousatou nemáme prostory, jinak by byla ideální. Existuje nějaké podobně přátelské ter. zvíře s menšími nároky na terárium?
- Nesmí to být had/užovka, nevím proč, ale doma je nemají rádi, ne šneky, žáby, pavouky, strašilky, želvy.
- chameleon nebo gekončík noční mi jako nějak extra přátelské stvoření nepřijdou (možná jsem měla jen smůlu na jedince)?
Nároky - měl by mu být příjemný kontakt, ne extra rychlý, jestli pralesní nebo pouštní je asi jedno, myslím, že zvládnu oba biotopy, zbytek podmínek také myslím dokážeme vytvořit.
Rozměry terária max 80x40, výška cca do 50 cm.
Ocením zejména tipy na přátelštější druhy gekonů.
Moc děkuju za nápady
Gekončík noční