Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2019 21:02
Kajan97

XXX.XXX.38.199

Dobrý den, chtěl bych se zeptat mám krajtu královskou starou 7 měsíců a měřící 60cm už měsíc nechce jíst. Každý týden ji dávám myš, ale nechce ji, vždy se na ni podívá pak se otočí a odplazí se pryč, jako by ji nezajímala. Váhu má stále stejnou. Děkuji za rady a poznatky.

6.3.2019 07:53
Experiences

XXX.XXX.72.247

Dobrý deň Kajan97.

U hadov je bežné, že nekonzumujú nič hlavne pred zvliekaním niekedy aj 3 týždne. Aj keď sú prehriate alebo podchladené. (Akú má teplotu a vlhkosť v terariu)?. Vylučuje pravidelne alebo trus sa neobjavil od doby čo prestala konzumovať? Nádobu s vodou ma dostatočne veľkú aby sa tam celý zmestil? (Podporuje to trávenie tým pádom aj prijímanie potravy). Iné symptómy nemá? Bublinky pri nozdrach, vyblednutie, krvavý výkal, kašeľ, nadmerné zívanie, krivica, štiepenie chvosta či papule a iné?...to sú dosť dôležité symptómy hlavne pri parazitoch a nedostatku minerálov a vitamínov v tele aj zápalu v tele. (Hadi majú často zápal pľúc). Prajem pekný deň.

6.3.2019 10:37
Kajan97

XXX.XXX.38.199

Dobrý den, Experiences.

Teplota je v teráriu pod žárovkou 34 stupnňů a v nejchladnější části 24 stupňů a vlhkost udržuji mezi 50-60%. Had se každý den vyhřívá pod žárovkou, různou dobu. Vylučuje pravidelně 1x týdně. Do nádoby s vodou se vejde celá, byla tam cca půl dne když se svélka. Vodu v nádobě měním obden. V době svleku jsem udržoval vlhkost na 65% a svlek byl v pořádku, nebyl tedy v celku ale měl 2 části, ale to si myslím že je stále v pořádku. Žádné symptomy jsem nenašel, tady za poslední týden vybledla, ale to jsem si myslel že je z důvodu že by se mohla svlékat. Myslíte že by mohla mít nedostatek vitamínů či nějakou nemoc? U dospělích jedinců vím že není nic vyjímečného nepřijímat potravu klidně mnohem déle, ale u takhle malého hada jsem se s tím ještě nesetkal.
Děkuji a za jakékoliv další rady a postřehy budu rád.
Přeji hezký den.

7.3.2019 13:59
lukasbiker

XXX.XXX.37.12

Není důvod k panice. Někteří hadi prostě čas od času nějakou dobu nežerou. Hlavně teda krajty královské. Naše samice nežere půl roku a dalšího půl roku by sežrala vše co se hýbe.

9.3.2019 08:41
nuty

XXX.XXX.59.131

Zrovna regiusky jsou tímhle dost vyhlášený.

Přidejte reakci

Přidat smajlík