Agama kočinčinská, žere málo?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bil

8.3.2019 19:33
Bil

XXX.XXX.243.252

Ahoj, už si nevím rady, čtu takhle témata všude možne, i v angličtině a nemůžu se dopátrat proč by to mohlo být. Mám tak 5 měsíců starou agamu (má 26cm - asi v pořádku). Zbarvení bych řekl také, až na vršek těla, to má dohněda, jinak spodek má krásně zelený a boky též. Někde i do žluta. No to je jedno, strašně málo žere, nežere ani cvrčky, ani moučné červy - když mu to položím před oči, tak na to koukne, ale nevyžene po tom, prostě se podívá jinam nebo uteče. V terárku naráží do stěn, přičemž teplotu má kolem 30°C, pod žárovkou (obyč 75W) tak 40°C. Má i žárovku UVB která osvicuje celé terárium.

Velikost terária je (50x40x60). Plánuji koupit větší, ale zatím musí být tohle.

8.3.2019 19:48
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Zkuste krmit pinzetou.

Bil

9.3.2019 01:19
Bil

XXX.XXX.243.252

Vše mu cpu pinzetou, měl tam 3 cvrčky, ty se ztratili (utéct nemohli, takže je asi sežral - tak týden zpět). Moučnýho červa mu držím v pinzetě u tlamky, buď uteče pryč a nebo když je na větvi ve výšce tak zavře oči. Z té větve taky nemá problém skočit. Zkoušel jsem i strouhanou mrkev a okurku, bylo to rozhazené kolem misky, ale myslím, že tím jenom proběhl, ale vzít si mohl. Spíš mě udivují ti cvrčci. Ještě zeptám k nim - koupím vždy krabičku cvrčků (asi 20 cvrčků) a do týdne je většina mrtvá - nevíte čím by to mohlo být? Mám je v pokojové teplotě v plastové krabičce. Mají tam plato od vajec a pár koleček okurek a mrkve. (box má 20x12x15)

9.3.2019 08:23
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

A dáváte na cvrčky vitamíny?
Některé agamy je nejí kvůli vitamínům....

9.3.2019 08:30
nuty

XXX.XXX.59.131

K těm cvrčkům.Pokud kupuješ adult-dospělce,tak to se většinou prodávaj starý už "vynesený" zvířata,který to maj "za pár".Zkus sarančata,nebo šváby,třeba jí líp pojedou.Cvrčky se vyplatí koupit menší a doma je nějakej čas pestře a kvalitně krmit aby byli nutričně kvalitní.

Bil

9.3.2019 08:40
Bil

XXX.XXX.243.252

Cvrčci jsou posypáni hned jak jsem je koupil. Po nákupu je posypu je, tím, co mi bylo doporučeno v pet shopu (trixie reptiland calcium). Prý se jim to jako vstřebá do kůže a vitaminy obsahuji po dobu než jsou sežráni, to samé moučné červy. Ale prášek na cvrčcích ani na moučňácích není vidět, takže tím by to nemuselo být.

No ono jsou ty cvrčci namíchaní, převážná většina jsou teda dospělci, ale najdou se tam i mladí, chov bych možná zkusil, jen se do toho nechci pouštět, když vím, že mi po týdnu 20 cvrčků chcípne. Šváby a sarančata jsem nezkoušel, zkusím též, díky.

Bil

9.3.2019 11:16
Bil

XXX.XXX.243.252

Ještě tedy přidávám fotky jak vypadá prťous a terárium.

Terárium takhle určitě nezůstane, bude tam mít o hodně víc zeleně a vyhřívací kámen, aby tam měl teplo i v noci, protože když mu ráno zkouším nabízet tak spí na květináči od UVB, který je teplý. Vodu měním třeba 3x denně, jak jí znečistí popř. když tam má bobek. (Teď bobky nejsou, protože nežere). Vlhčím zhruba 5x denně.

Ještě k němu - není moc hubený? viz. přiložené fotky

Přidejte reakci

Přidat smajlík