Přístup k novému hadovi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2019 16:59
Shizuka

XXX.XXX.225.254

Ahoj,
někdy v daleké budoucnosti bych rozhodně chtěla chovat krajtu nebo užovku červenou (ovšem opravdu až v někdy hodně vzdálené době), s hady žádné zkušenosti nemám. Jak by se mělo přistupovat k nově pořízenému hadovi? Jak je nejlepší jej na mě zvykat a přistupovat k němu tak, aby se mě nebál a mohla jsem jej třeba vzít po nějaké době bez problémů do ruky?

Předem děkuji za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2019 19:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

U užovek je to trochu složitější, protože jsou jako malé trochu plašší, ale v každém případě na první týden zakryjte terárko a vůbec na hada nesahejte - jen kontrolujte vodu, v případě krajty vlhkost. Po týdnu zkuste nakrmit - pokud si od vás myš vezme, dejte mu 2-3 dny na trávení a pak ho můžete zkusit vytáhnout. Podeberte ho tak, abyste podpírala většinu jeho těla, pak bude míň zmatkovat. Pokud by se rozhodl odejít, buďte připravená pod ním jakoby ručkovat, aby vám ještě nevypadl :D
Nemějte ho venku dlouho, poprvé třeba jen 10-15 minut. Taky ho neberte do ruky pokud tráví nebo pokud je ve svleku, a vyhněte se příliš častému kontaktu... jednou za týden bohatě stačí.

Pamatujte si ale, že každý had tohle má nastavené jinak a krajta s užovkou mají taky odlišné vzorce chování. Já třeba můžu mít krajtu na krku hodinu a nijak ji to neovlivní, na jiné se křivě podíváte a přestanou na dva měsíce žrát. :D Takže pokud vypozorujete, že váš fyzický kontakt hada špatně ovlivňuje (těžce dýchá, v terárku je neklidný nebo se naopak příliš schovává), je nejlepší ho prostě nechat na pokoji a postupovat tak, jak vám to dovolí on sám. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík